Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stjernekamp 2018

Hilde Louise ute av «Stjernekamp»: - Har vært en påkjenning for selvbildet

Hilde Louise Asbjørnsen ble den tredje som måtte reise hjem fra «Stjernekamp».

REISER HJEM: Hilde Louise Asbjørnsen må reise hjem etter kveldens konkurranse. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
REISER HJEM: Hilde Louise Asbjørnsen må reise hjem etter kveldens konkurranse. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble Hilde Louise Asbjørnsen som trakk det korteste strået, og som må reise hjem fra «Stjernekamp».

Åtte artister har i kveld stått på scenen og levert sine bidrag til kveldens program. Dagens tema er soul, og klassikerne har kommet som perler på ei snor fra scenen på Fornebu.

Det var Maria Arredondo, Hilde Louise Asbjørnsen og Ole Børud som sto igjen med færrest stemmer fra seerne, og som risikerte å måtte reise hjem.

Det ble til slutt klart at det er Hilde Louise Asbjørnsen som må forlate «Stjernekamp». Arredondo og Børud går videre til neste program.

- Jeg er nesten litt lettet, forteller Asbjørnsen til Dagbladet.

- Det har vært veldig lærerikt og gøy, men utmattende for selvbildet. Det er tøft å bli bedømt hver eneste uke for noe man egentlig ikke driver med. Det er en påkjenning for selvbildet, sier hun.

LETTET: Hilde Louise Asbjørnsen synes det har vært en påkjenning for selvbildet å være med i Stjernekamp, og var derfor litt lettet da hun røk ut i kveld. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
LETTET: Hilde Louise Asbjørnsen synes det har vært en påkjenning for selvbildet å være med i Stjernekamp, og var derfor litt lettet da hun røk ut i kveld. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Ble stresset

Hilde Louise framførte i kveld låten «Feeling Good» av Nina Simone.

- Da jeg var ferdig, var jeg lettet over at jeg klarte å gjøre den som planlagt. Jeg blir veldig stresset av det røde lyset. Jeg har aldri klart å vent meg til å være på TV. Men i dag følte jeg meg veldig til stede, sier hun.

Dommerne var positive i sine tilbakemeldinger.

- Maken til sjel du har fått i knekken i stemmen din nå. Det er kjempedeilig å se at du har steget opp i soullåten. Noen ganger blir du litt borte for meg, sjelmessig. Men fra litt over midten og ut, var jeg med på hele soulreisa di, sa sjangerekspert Odd René Andersen om Asbjørnsens opptreden.

Dommer Thomas Felberg var enig.

- Ja, dette var herlig å se på. Du gir gass, Hilde Louise. Du har bra fokus, og du lever i låten. Du tar oss med på reisa, sa Felberg.

Det holdt dessverre ikke hele veien inn.

- Vrenge sjela

Asbjørnsen forteller at hun er glad for at hun røk ut i dag, hvor hun gjorde noe hun følte hun mestret - og ikke for eksempel hiphop, som hun sang forrige uke. Men uka har vært intens, forteller hun.

TØRKE TÅRENE: Ulrikke måtte tørke noen tårer i dag, etter at hun var ferdig med sin opptreden. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
TØRKE TÅRENE: Ulrikke måtte tørke noen tårer i dag, etter at hun var ferdig med sin opptreden. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Det har vært en følsom dag. Vi fikk beskjed om å vrenge sjela, og det har vi virkelig gjort, sier hun, og fortsetter:

- Det har vært spennende, men i dag kjente jeg at nå vi jeg gjerne tilbake til meg selv og det jeg vanligvis driver med. Nå kan jeg endelig det, sier hun.

Tårevåt kveld

På en kveld som har vært fullstappet med følelser, har mange av artistene valgt låter som har spesiell betydning for dem. Flere felte noen tårer da de skulle fortelle om sine låtvalg.

SØSKENKJÆRLIGHET: Chris Holsten valgte å dedikere sin låt til søstera Therese. - Hun fortjente en låt, sier han. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SØSKENKJÆRLIGHET: Chris Holsten valgte å dedikere sin låt til søstera Therese. - Hun fortjente en låt, sier han. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Ella Marie valgte å synge en låt som hjalp henne med å komme ut av en depresjon, mens Heine sang en sang som handler om antirasisme, som betyr ekstra mye for ham fordi han er pappa til en afrikansk gutt.

Chris Holsten valgte å dedikere låten sin til søstera si, Therese, som er handikappet - og som har gitt ham et helt annet perspektiv i livet.

- Hun fortjente en låt. Nå «showet» vi forrige helg. Det var på tide på vise følelser og hjertet. Låten jeg sang handler om at det materielle ikke har verdi hvis du ikke har den ene personen, sier han til Dagbladet.

Også Holsten hadde problemer med å håndtere følelsene i dag.

- Jeg kjente litt på det da jeg skulle gå på, og hørte introduksjonsvideoen i bakgrunnen. Jeg fikk klump i halsen, og måtte prøve å tenke på noe annet for å holde fokus, sier han.

Fire programmer er gjennomført, og tre deltakere er nå blitt eliminert. Sju artister går videre til neste lørdags «Stjernekamp», der de skal synge opera.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!