Hilde Susan ble fullstendig paff

Augustpoeten gikk til topps etter ti år. Og med mange jern i ilden.

SLO TIL FOR FULLT: Hilde Susan Jægtnes (36) knalldebuterte som månedsfinalist: Etter ti år på Diktkammeret ble hun samtidig månedens poet. Foto: TERESA LO
SLO TIL FOR FULLT: Hilde Susan Jægtnes (36) knalldebuterte som månedsfinalist: Etter ti år på Diktkammeret ble hun samtidig månedens poet. Foto: TERESA LO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||  — Selv om jeg har vært på Diktkammeret i perioder helt siden 2001, har jeg aldri tidligere vært finalist. Dermed ble jeg like paff over å ha blitt finalist som å ha blitt månedens poet, forteller Hilde Susan Jægtnes (36).

Meningen med livet Hun er månedens poet med diktet «Orakelet danset i uvær», valgt ut blant seks flotte finalister. Og månedens poet er en dame med bein i mange leire — og i nesa.

— I mai i fjor fikk jeg tildelt en Master of Fine Arts i film- og tv-manusskriving ved University of Southern California i Los Angeles. Jeg har også en bachelorgrad i statsvitenskap fra San Francisco. For tiden jobber jeg med å slå gjennom som manusforfatter i den norske film- og tv-bransjen, men skriver også teaterdramatikk, dikt, korthistorier og lengre prosa.

Hun har også utdanning som skuespiller og musiker fra Rose Bruford College i London.

— Opptar skrivingen mye av tida og tankene dine?

— Skrivingen betyr alt for meg: Den er meningen med livet, min foretrukne identitet, tilfuktsrom, opphav og ende — og selvfølgelig en like stor kilde til smerte, skuffelser og ydmykelser. Drømmen er å kunne leve av skrivingen og fortsette å dikte i alle sjangre, som alle tilbyr hver sin unike uttrykksform, estetikk, utfordringer og muligheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer