Hildegunn blir TV-tryne

Kultheltinnen Hildegunn Moltubakk (41) fra Sunnmøre er klar til å innta tigerstaden. Sammen med svogeren Leif-Per Moltubakk (38) skal hun showe påsken inn på Smuget i Oslo - og snart blir hun fast fjes i Synnøve Svabøes nye TV-program på NRK.

- Vi garanterer høy camping- og parabolfaktor, flirer stand up-komikeren Fredrik O. Knudsen (28) og musikeren Ørjan Liavåg (28) - to utflyttede sunnmøringer som skjuler seg bak rollene Hildegunn og Leif-Per.

Mange radiolyttere er blitt kjent med «trebarnsmoren og hverdagsmennesket» Hildegunn på «Norgesglasset» og «Nattradioen» på NRKP1. Der har sunnmørsfruen kringkastet sine ektefølte betraktninger om hverdagens bekymringer og utfordringer, og nå tar hun steget fra eteren til scenen. Showet «Hildegunn på Oslo-tur» har premiere på Smuget onsdag kveld, og skal i første omgang spilles i tre uker.

Nesten ikke nervøs

- Hildegunn gleder seg veldig, og er nesten ikke nervøs. Hun føler at hun glir naturlig inn i kjendis-miljøet på Smuget. Hun har jo vært på opptil flere TV-omvisninger på Marienlyst med sin store helt, Ingolf Håkon Teigene. Hildegunn var på fest med ham en gang på 70-tallet, forteller Fredrik.

Den geskjeftige damen er opprømt over utsiktene til å bli TV-stjerne selv. Det har hun nemlig drømt om i hele sitt husmorliv.
- Hildegunn blir fast deltaker i Synnøve Svabøes nye program. Men drømmen hennes er å få sitt eget sitcom- eller talkshow.

Silikonfri sone

Fredrik har hatt Hildegunn «i magen» i mange år, men er kjapp med å understreke at han ikke går i dameklær til vanlig.

- Men jeg har begynt å få god kontakt med mine feminine sider! Før var jeg en sånn type som ikke skjønte hvorfor kjæresten min absolutt måtte sminke seg før vi skulle på byen.

Hildegunn er ekte dame, ingen «skrulle». Fruen bruker en fyldig BH-størrelse 90 C. Fredrik er via det intime bekjentskapet med henne blitt spesialist på løspupper.
- De beste er å fylle to kondomer med vann. Da føles puppene helt naturlige, flirer han. - Men det gjelder å ikke fylle på med for mye vann. Da skjer det fort katastrofer, sier han og stapper gummiballongene inn i BH-en.

- Det ligger alltid to sprukne kondomer igjen i garderobene der vi har spilt, ler han, og understreker at Hildegunn ikke har lagt seg til med mannlige groupies ennå.

Giftekniv

- Er det noe mellom henne og svogeren Leif-Per?

- Å nei! Hildegunn er lykkelig gift med sin Per-Leif, han er ingeniør, må vite. Svogeren Leif-Per er hun bekymret for. Han er 38 år og fremdeles ugift, så Hildegunn prøver å koble ham med alle sine ledige venninner.

- Leif-Per bor i kjellerleiligheten hos Hildegunn og Per-Leif, og er mest opptatt av å se på parabolfjernsyn. Han er ikke interessert i å få seg dame, med mindre det skulle dreie seg om Madonna eller Janet Jackson, sukker Ørjan.

Ørjan sørger for at Leif-Per er Hildegunns perfekte akkompagnatør, komplett med hvite tennissokker, skinnjakke fra Mallorca, rullings, bart og drosjebukse. Det verste for ham har vært Hildgunns handleturer.
- Pinlig har det vært når jeg har sprunget rundt i butikken og spurt etter damekjoler i størrelse 52, mens Fredrik står i prøverommet, ler Ørjan.

GUMMIPUPPER: -Kondomer fylt med vann er de beste puppene man(n) kan få, forklarer mannen bak Hildegunn.