Hillary har talt

«Dette var en tale hele USA, og ikke bare demokratene, trengte. Talen hadde ikke fokus på personen Hillary Clinton, men sakene hun kjemper for. Den beste måten å gjennomføre dem på, er å få Obama inn som president, påpekte Hillary. Amerikanere trenger ofte en person å kjempe for, det å kjempe for en «sak» blir for abstrakt. Og i talen sa Clinton at ved å kjempe for Obama, kjemper tilhengerne for henne og hennes saker.

Ie

«Glad vi ikke har samme valgordning her i landet. Tenk deg Erna og Siv i kamp om statsministerposten: Etter kritikk over og under beltestedet i ett år skal man ut å støtte motkandidaten sin. Troverdig? Merkelig at det blir politikerforakt av slikt. Demokratene må enes tidlig – uten personkamp forut for valget.

Jimmy Carter«Har du ikke fått med deg at Erna og Siv tilhører vært sitt parti? Har du ikke fått med deg at Clinton og Obama tilhører samme parti? Har du ikke fått med deg at det også er i Norge er tradisjon for at man støtter sitt partis valg av statsministerkandidat selv om man stilte som motkandidat?

Harry«Har du ikke fått med deg at det er større forskjeller mellom Obama og Hillary enn det er mellom Siv og Erna? Har du ikke fått med deg at motkandidater internt i et parti i Norge sjelden tyr til offentlig skittkasting?

Jimmy Carter«Wow, for en tale! Tror nok Obama fikk mye drahjelp der, ja.

Alex