KOMMENTARER

Gamle kandidater har et helseproblem

Hillary må slappe av før hun stuper

Selv presidenter kan bli syke, gamle og dø, men ikke før de er i Det hvite hus.

Hillary må slappe av før hun stuper
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Etter flere døgn med lungebetennelse og feber, måtte selv Hillary Clinton kaste inn håndkleet på søndag. De fleste hadde segnet om for lengst med et så tett og hardt program, selv uten lungebetennelse og feber. Hillary er 68 år gammel og, i motsetning til mannen Bill de seinere år, ingen frisksporter. Vi må snarere gå ut i fra at hun fra naturens side er velsignet med god helse når hun på en tid hvor hennes jevnaldrende for lengst er pensjonert, deltar i politisk ekstremsport, først som utenriksminister og nå som presidentkandidat.

Ikke bare skal hun tåle programmet rent fysisk, men også være mentalt på topp døgnet rundt. Hun kan aldri tillate seg å ha en dårlig dag; nei, ikke et dårlig minutt. Pressen overvåker henne 24/7. Et øyeblikks grimase, et feilsteg i en flytrapp, et hosteanfall, blir til en livstruende diagnose.

Timer etter kollapsen søndag skrev medier, også norske, utførlig om hva som skjer om en kandidat må trekke seg. Eller dør.

Det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor Hillary holdt ut i det lengste for å unngå slike spekulasjoner, ikke minst siden Trump-leiren allerede i flere måneder har spekulert i om hun har en alvorlig sykdom. Det underbygges av at Hillary har en lei tendens til å kollapse offentlig. Hun burde kanskje vurdere å ta en pust i bakken fremfor å stå på til hun bokstavelig talt stuper. Få ville bebreide henne om hun tok en dags pause. Alternativet er å se henne støttet ut til en limo som en hjelpeløs sykehjemspasient. Slik er det ingen som vil se den neste commander-in-chief, knapt nok sin egen mor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer