Hillary vs Obama på YouTube

Her må Geir Heljesen følge med i timen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Videoportalen YouTube og nyhetskanalen CNN skaper et lite stykke politisk mediehistorie når de to selskapene går sammen om dekningen av sommerens TV-sendte debatter mellom de republikanske og demokratiske presidentkandidatene før valget i USA neste år.

Gjennom å åpne for deling og distribusjon av TV-debattene via YouTube, håper de to selskapene å bidra til å demokratisere den politiske prosessen.

Seerspørsmålene til presdentkandidatene vil dessuten komme i form av innsendte YouTube-videoer, skriver News.com.

YouTube har satt opp en egen side der brukerne kan publisere egne videoer med spørsmål til Clinton, Obama, Edwards og de andre kandidatene.

De direktesendte debattene mellom presidentkandidatene pleier å ha høy temperatur, og kan i teorien avgjøre både de to partienes nominasjonsprosesser og hele valget, hvis en av kandidatene gjør det særlig godt eller dårlig.

- Dette er slik debatter ville ha vært gjennomført siden tidenes morgen, hvis teknologien hadde vært tilgjengelig, uttaler CNNs USA-sjef Jon Klein.

- Det er et kraftfullt verktøy som bringer USA til presidentkandidatene på en en meget visuell og kontekstuell måte, sier Steve Grove, YouTubes politiske redaktør.

VALGDEBATT PÅ NETTET: Nå kan du lage mashup av de amerikanske valgdebattene, som skal distribueres på YouTube i samarbeid med CNN.
VALGDEBATT PÅ NETTET: Nå kan du lage mashup av de amerikanske valgdebattene, som skal distribueres på YouTube i samarbeid med CNN. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer