KOMMENTARER

Hillarys tøffeste valg

Selv om Hillary Clintons skriver om fortida i sin nye bok, handler lanseringa vel så mye om framtida både for henne selv, støttespillerne og alle motstanderne.

SER FRAMOVER:  Hillary Clinton mottas som en politisk superstjerne i USA, men offisielt har hun ikke bestemt seg for om hun vil stille som presidentkandidat i 2016.
Foto: Linus Sundahl-Djerf / NTB Scanpix
SER FRAMOVER: Hillary Clinton mottas som en politisk superstjerne i USA, men offisielt har hun ikke bestemt seg for om hun vil stille som presidentkandidat i 2016. Foto: Linus Sundahl-Djerf / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Hun mottas som en politisk superstjerne når hun promoverer sin nye memoarbok, «Hard Choices». Det handler ikke bare om å selge en bok, men framstår som en test før Clinton offisielt bestemmer seg for om hun skal stille som demokratenes presidentkandidat i 2016. Lanseringen skjer med tilnærmet militær presisjon. Strateger fra tidligere valgkamper er hyret inn og hun har etablert en kommandosentral som sender ut støttespillere i krig mot alle potensielle kritikere. Organisasjonsbyggingen ingen minner mye om en tidlig fase av en presidentvalgkamp.

Boka inneholder få nyheter, men framstår som et finkalibrert forsøk på å tegne et bilde av henne som en stor politisk leder med bred erfaring i utenriks- og sikkerhetspolitikk. Hun prøver samtidig å fjerne inntrykk mange har av henne fra en kaotisk tid som førstedame, fra hennes mislykkede forsøk på å bli president, og fra det politiske gjørmebadet i Washington D.C.. Deler av boka ble lekket til vidt forskjellige medier i forkant, og ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Politico kunne skrive om hvordan hun mener republikanernes vedvarende undersøkelser av hva som skjedde under terrorangrepet i Benghazi i 2012, som hun og Obama-administrasjonen har fått massiv kritikk for håndteringen av, er politisk motiverte. Med reportasjer i ukebladet People og motemagasinet Vogue viste hun at hun ikke bare er en politisk maskin i buksedress, men også et menneske. Deretter fulgte en rekke TV-intervjuer og en intens signeringstur over store deler av USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer