DEBATT

Debatt: Trosfrihet

Himmel, helvete og barns trosfrihet

Misjonssambandets ledere mangler bibelkunnskaper om helvete.

EVIG DØD: Er det en trussel for et barn å få vite at du aldri kommer til himmelen med mamma, pappa og resten av familien hvis du ikke tror på Jesus, men vil forbli evig død og atskilt fra gud, spør innsenderen. Foto: Shutterstock
EVIG DØD: Er det en trussel for et barn å få vite at du aldri kommer til himmelen med mamma, pappa og resten av familien hvis du ikke tror på Jesus, men vil forbli evig død og atskilt fra gud, spør innsenderen. Foto: Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Generalsekretær Øyvind Åsland i Norsk Luthersk Misjonssamband, hevder at Bibelen er tilbakeholden i å beskrive helvete. Kanskje Åsland burde lese Bibelen igjen?

I Johannes' Åpenbaring kapittel 20 vers 10 står det: « … djevelen, som hadde forført dem, ble kastet i sjøen med ild og svovel, hvor også dyret og den falske profeten er. Der skal de pines dag og natt i all evighet.» I de over 60 gangene King James versjonen av Bibelen nevner helvete, indirekte eller direkte, så beskrives også følgende om helvete i Matteus 13 vers 49-50: «Slik skal det gå ved verdens ende: Englene skal dra ut og skille de onde fra de rettferdige og kaste dem i ildovnen, der de gråter og skjærer tenner».

Informasjonsleder Espen Ottosen i Norsk Luthersk Misjonssamband motsa heller ikke Åsland på podkasten «Ottosen og Generalen» (24.05.19), men poengterte at det noen forbinder med helvete, heller handler om myter og tradisjonelle forestillinger enn at det handler om konkrete bibeltekster. «Røyken fra deres pinsel stiger opp i all evighet – verken natt eller dag får de ro» står det i Johannes' Åpenbaring 14 vers 11. Predikanter trenger bare å forkynne hva Bibelen sier om helvete for å skremme vettet av barn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer