NY JOBB: Edward Schultheiss fra «Himmelblå» har gått til innkjøp av den lokale kiosken «Lunde Lyd og Bilde» i Lunde. Her med tidligere eier Tutta Holte til venstre, og nyansatte Sunna Agustdottir. Foto: Jan Odinsen
NY JOBB: Edward Schultheiss fra «Himmelblå» har gått til innkjøp av den lokale kiosken «Lunde Lyd og Bilde» i Lunde. Her med tidligere eier Tutta Holte til venstre, og nyansatte Sunna Agustdottir. Foto: Jan OdinsenVis mer

«Himmelblå»-Kim blir kioskbaron

Edward Schultheiss fra «Himmelblå» satser nå på en karriere som kioskeier.

||| (Dagbladet): Skuespiller Edward Schultheiss, mest kjent som den mystiske «Kim» i NRKs store suksesserie «Himmelblå», har kjøpt sin egen kiosk i den lille bygda Lunde i Telemark.

I følge avisa Varden, har «Himmelblå»-stjerna kjøpt lokalkiosken «Lunde Lyd og Bilde». Innimellom frilansjobbingen som skuespiller, blir altså Schultheiss nå å se bak disken i kiosken som han har gitt navnet «Kiosk1».

Mellom oppdrag - Verdens snilleste menneske, Tutta Holte, som jeg overtok kiosken fra, drev her i 31 år. Jeg ser et sinnsykt potensiale for videre drift, sier skuespilleren til Varden.

Etter å ha vært med i en kortfilm, sto Schultheiss uten noen umiddelbare skuespillerjobber videre. Da passet tilbudet fra den tidligere kioskeieren perfekt.

- Jeg skulle bare levere en film jeg hadde leid, så kom hun og sa bare: «Du, vil du overta her?», sier han og fortsetter:

- Å være frilanser er en kamp. Det er mange om jobbene og det gis ingen garantier. Det kan se flott ut å være med i en stor tv-serie, men en skal være klar over at når siste tagning er gjort, er det over for oss skuespillere, sier han til Varden.

Måtte på NAV Tidligere i sommer fortalte «Himmelblå»-stjerna at han i visse perioder har måttet ty til NAV for å klare å forsørge seg og familien.

- Man må bare gjøre det. Jeg ser ikke på det som flaut eller rart, det er så vanlig. Jeg tror ikke folk forstår hvor vanlig det er, sa han den gang til Dagbladet.

Pusser opp Nå venter karrireren som kioskbaron. Drammenseren, som har bodd i Lunde i fire år sammen med samboer og datter, har foreløpig ikke tenkt å gjøre særlig store forandringer med lokalkiosken.

- Folk i Lunde vet hva de vil ha, og det skal de få, sier han og fortsetter:

- Jeg har ikke tenkt å konkurrer med andre virksomheter i Lunde. Men jeg vil nok satse mer på filmer. Det er jo både mitt fag og interesseområde. Og gjøre noe interiørmessig. Går det som planlagt, skal jeg ha inn en rød løper fra en Oslo Kino her. For her skal det bli ku-u-lt å komme inn, sier han.