KRIMROLLE:  Line Verndal belager seg på en sommer i Bergen når hun nå skal spille i en ny film om Gunnar Staalesens helt, Varg Veum.
Foto: Berit Roald/SCANPIX
KRIMROLLE: Line Verndal belager seg på en sommer i Bergen når hun nå skal spille i en ny film om Gunnar Staalesens helt, Varg Veum. Foto: Berit Roald/SCANPIXVis mer

«Himmelblå»-Line og Aqua-Lene i kjærlighetsdrama

Spiller Varg Veums gamle flamme og kjæreste i ny film.

||| Rufsete. Kjekk. Akkurat passe vanskelig å forstå seg på og med et hjerte som banker for de svake i samfunnet.

Ikke rart Varg Veum i Trond Espen Seims skikkelse drar damer på kino.

I de seks første filmene falt både Pia Tjelta og Kathrine Fagerland for detektivhelten fra Bergen. Fra før er det klart at Lene Nystrøm skal spille kjæresten hans i seks nye filmer.

Men nå får Aqua-vokalisten konkurranse av Norges for tiden kanskje aller mest populære skuespiller.

Line Verndal, som for alvor slo igjennom med kjempesuksessen «Himmelblå», er nemlig klar for rollen som Veums gamle flamme i «Dødens Drabanter», som starter innspillingen til uka.

Brutalt dobbeltdrap
De to møttes da de begge jobbet i barnevernet. Når en fostersønn blir mistenkt for et brutalt dobbeltdrap, møtes de igjen.

— Karakteren min falt for Vargs oppriktige engasjement og kontakt med de barna de hadde omsorg for. De møtte hverandre i et felles ønske om å gjøre en forskjell. Jeg er usikker på hvor mye jeg kan røpe her, men jeg kan vel si såpass som at hun ikke helt har klart å glemme ham, skriver en ferierende Verndal i en e-post til Dagbladet.

Verndals karakter, Cecilie, har jobbet som barnevernsarbeider hele sitt voksne liv.

— Dette preger henne personlig. Hun er singel og barnløs, men engasjert og oppriktig i jobben sin.

LENE NYSTRØM: Spiller Varg Veums kjæreste, Karin, i alle de seks nye filmene. Trond Espen Seim spiller Veum. Foto: Erik Aavatsmark/SF Norge
LENE NYSTRØM: Spiller Varg Veums kjæreste, Karin, i alle de seks nye filmene. Trond Espen Seim spiller Veum. Foto: Erik Aavatsmark/SF Norge Vis mer

— I og med at med at du spiller den gamle flammen til Veum, som falt for ham da de jobbet sammen: Hvilke kvaliteter verdsetter du selv hos en mann?

— Det er vanskelig å si. Jeg vet det når jeg ser det.

Tilbake til Ylvingen
«Himmelblå»-stjernen var aldri i tvil om hun skulle takke ja da hun ble tilbudt rollen, ettersom den ga henne en mulighet hun aldri har fått før.

— Jeg gleder meg til å spille mot Trond Espen Seim. Vi kjenner hverandre godt, men har aldri spilt sammen.

Parallelt med filminnspillingen i Bergen får Verndal et gjensyn med øylivet på Helgelandskysten når hun framfører monologen «Vilde» under Vegadagene i midten av juli. Monologen tar hun videre ut på turné til høsten og våren.

— Jeg er ikke av den sentimentale sorten. «Himmelblå» var et eventyr og nå er det over. Jeg gleder meg til å reise en tur til Vega igjen med monologen, og jeg håper jeg får tatt meg en tur innom Ylvingen og sett på kafeen de har åpnet og hilst på folket der ute.