ALDRI UTLÆRT: Skuespiller Line Verndal trenger verken Amandaprisen eller applaus som motivasjonsfaktor. - Jeg vil fortsette å utvikle meg, lære mer om det å være skuespiller og menneske. Men helt utlært blir jeg nok aldri, sier Verndal. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
ALDRI UTLÆRT: Skuespiller Line Verndal trenger verken Amandaprisen eller applaus som motivasjonsfaktor. - Jeg vil fortsette å utvikle meg, lære mer om det å være skuespiller og menneske. Men helt utlært blir jeg nok aldri, sier Verndal. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

«Himmelblå-Marit» tilbake i nordnorsk natur

Line Verndal spiller inn kanadisk film.

(Dagbladet): Line Verndal ble et husholdningsnavn i norske hjem etter at hun for alvor slo gjennom som Marit Pedersen i NRK-serien «Himmelblå». Rundt én million nordmenn benket seg ukentlig foran TV-skjermen for å følge det turbulente kjærlighetsforholdet mellom Marit og Roland.

Suksessfilmen «Limbo» har ført Verndal tilbake til nordnorsk kjærlighetsdrama, denne gang i forbindelse med den kanadiskproduserte filmen «Mad Ship». Privat er hverdagen mindre kjærlighetsfylt:

- Jeg er singel, det kan jeg avsløre, og stortrives med sivilstatusen min. Dette med kjæreste er faktisk ikke noe jeg har tenkt over den siste tiden. Det som dukker opp, det dukker opp. Jeg er fornøyd med å være der jeg er nå, sier Verndal til Dagbladet.

Tilbake til nord Etter en nordnorsk innspillingsperiode på Senja i Troms i forbindelse med «Mad Ship», tilbringer hun lange og fine arbeidsdager i Winnipeg, Canada, der siste del av filmen spilles inn.

- Det er intenst, arbeidsdagen blir fort 16 timer lang. Men jeg har det utrolig bra. Jeg er omgitt av dyktige folk, og har stor tro på denne filmen, sier Verndal.

«Mad Ship» handler om et dansk-norsk par på 1920-tallet som for kjærlighetens skyld emigrerer fra Senja til Canada, men ser seg nødt til å gå gjennom en vanskelig periode som nyetablert familie på gård under tørketiden.

NORD-NORGE: «Himmelblå»-Line er tilbake i vakre, nordnorske omgivelser. Sammen med danske Nikolaj Lie Kaas spiller hun inn den kanadiske filmen «Mad Ship». Foto: Rune Ottarson / Pomor Film
NORD-NORGE: «Himmelblå»-Line er tilbake i vakre, nordnorske omgivelser. Sammen med danske Nikolaj Lie Kaas spiller hun inn den kanadiske filmen «Mad Ship». Foto: Rune Ottarson / Pomor Film Vis mer

- En vakker kjærlighetshistorie, sier Verndal.

Dyktig motspiller Superlativene sitter løst når hun beskriver «Mad Ship»-motspilleren, den danske kjekkasen Nikolaj Lie Kaas:

- Jeg har sett mye av det han har gjort tidligere, han er en utrolig skuespiller. Sjenerøs, dyktig og erfaren. Og antageligvis Danmarks hyggeligste mann, sier hun.

Regissør David Mortin hadde sett «Limbo» og kontaktet skuespilleren, som ble tilbudt rollen uten å måtte tenke på audition.

- Det er helt klart et privilegium å føle seg ønsket på den måten, sier Verndal.

Sjelden fornøyd Tidligere i år ble Verndal tildelt Amandaprisen for beste kvinnelige hovedrolle i forbindelse med «Limbo».
- For meg er det den gjeveste prisen en skuespiller kan få i Norge, og det var utrolig gøy å vinne. Men det rare er at det i grunnen ikke hjelper stort på selvtilliten. Man kan ikke hvile seg på en pris, sier 39-åringen.

For motivasjonen er verken priser eller applaus, men det å utvikle seg, forstå mer av det å være skuespiller og menneske.

SINGEL: Line Verndal stortrives som singel. Her sammen med tidligere kjæreste Torgeir Reiten i forbindelse med Gullruten 2009. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
SINGEL: Line Verndal stortrives som singel. Her sammen med tidligere kjæreste Torgeir Reiten i forbindelse med Gullruten 2009. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer

- Heldigvis føler jeg at jeg har blitt flinkere med årene. Hvis ikke kunne jeg jo bare lagt opp, sier Verndal og ler.

Helt utlært tror hun aldri at hun vil bli.

- Jeg er enormt kritisk til meg selv, og sjelden fornøyd. Da jeg vant Amandaprisen kjente jeg at jeg var lettet, ikke fornøyd. Men det skal vel være litt sånn. 

Savner datteren Selv om hun stortrives under innspilling på det amerikanske kontinentet, savner hun datteren Helle (5) hjemme.

- Det klart at jeg savner å være sammen med henne. Heldigvis får vi tid til å snakke sammen på Skype. Etter innspillingsperioden er over, har jeg én måned fri. Da er tiden min dedikert til Helle, sier Verndal.

Men til tross for at hun er flere mil nærmere Hollywood, har hun ingen konkrete planer om å etablere seg i filmens hovedstad.

 AMANDA: Line Verndal ble premiert for innsatsen i filmen «Limbo» med Amandaprisen for beste kvinnelige skuespiller. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
AMANDA: Line Verndal ble premiert for innsatsen i filmen «Limbo» med Amandaprisen for beste kvinnelige skuespiller. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

- Det kan jeg ikke helt se for meg. Jeg har bare lyst til å jobbe, uansett hvor det måtte bli.

Om du forventer at det har blitt filmdiva av Verndal når hun kommer tilbake fra utenlandsinnspilling, blir du mest sannsynlig skuffet. 

- Jeg kommer nok tilbake som samme, gamle Line, dessverre, ler hun.