Himmelblå trenger «ny Marit»

Eierne av kafeen på Ylvingen leter etter arvtaker.

VIL IKKE EIE: Stig Angel Benjaminsen har vært «Marit» i «Himmelblå»- kafeen på Ylvingen siden NRK-teamet dro. Foto: Ole C. H. Thomassen.
VIL IKKE EIE: Stig Angel Benjaminsen har vært «Marit» i «Himmelblå»- kafeen på Ylvingen siden NRK-teamet dro. Foto: Ole C. H. Thomassen.Vis mer

Siden Marit og de andre rollefigurene forlot øya Ylvingen etter innspillingene av «Himmelblå», har brønnøysundværingen Stig Angel Benjaminsen drevet det populære stedet.

I sommer ble tv-øya åpnet for turister etter at stedet ble kjøpt opp av private investorer. Folk har valfartet til det som har blitt en av Norges mest kjente kafeer, etter at gigasuksessen «Himmelblå» gikk på NRK i tre hele sesonger.

Nå har Benjaminsen ifølge Brønnøysunds avis takket nei til å bli medeier i bedriften, og dermed er eierne av kafebygningen på leting etter en ny driver.

- Vi har prøvd å få ham inn på eiersiden, men det har han nå takket nei til. Det beklager vi, for Stig Angel har gjort det bra på Ylvingen, sier Ellef Ellegård i Himmelblå Eiendom.

Opptil 1,3 millioner seere så «Himmelblå»-serien som var sentrert rundt kafédriveren Marit. Produksjonen er den mest sette dramaserien i norsk tv-historie.

Til sommeren skal stedet utvides med overnattingstilbud.

- Det vi ser etter er noen lokale folk som kan bo på stedet og konsentrere seg om driften mens de er der. Det er også viktig at vedkommende er med på eiersiden. Vi skal bruke fem millioner kroner der, og da er det viktig at den som skal jobbe der har interesse av å sikre driften, sier Ellegård til avisa.

ORIGINALENE: Rollefigirene Kim og Marit som driver stedet «Himmelblå» i NRK-serien. Foto: NRK.
ORIGINALENE: Rollefigirene Kim og Marit som driver stedet «Himmelblå» i NRK-serien. Foto: NRK. Vis mer