«Himmelsk hitparade»

Leonard Cohen ga alt i Oslo Spektrum.

INNFRIDDE: Leonard Cohen (75) innfridde enhver forventning i Oslo Spektrum i går. Han ga en konsert som seint vil bli glemt. 
Foto: Kristin Svorte
INNFRIDDE: Leonard Cohen (75) innfridde enhver forventning i Oslo Spektrum i går. Han ga en konsert som seint vil bli glemt. Foto: Kristin Svorte Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Alltid like elegant, iført svart hatt, stripet, mørk dress og en grågrønn skjorte knappet i halsen, uten slips.

Slik kommer Leonard Cohen nærmest smådansende inn på scenen, smiler og bøyer seg på kne foran sin spanske gitarist Javier Mas.

Han er allerede i gang med «Dance Me To the End of Love», første låta i en parade av sanger som nærmest trollbinder de 8000 tilskuerne.

Løfter hatten Med to gitarister, en blåser, bass, trommer, keyboardist og tre kordamer framfører Leonard Cohen sine sanger for et hengivent, norsk publikum. En konsert som gir inntrykk av ro og musikalsk meditasjon over tekster og melodier. Med en ydmyk sanger i sentrum, som stadig løftet hatten og legger den på brystet, til ære for publikum, medmusikerne og for livet selv.

I perfeksjonerte arrangementer, med et særdeles behagelig lydbilde og en delikat lyssetting drysser Cohen sangene sine over salen i en strøm av vellyd.

Den dommedagsstemte «The Future», «There Ain?t No Cure For Love», «Bird On a Wire», «Everybody knows», «In My Secret Life», «Who By the Fire» (med en fantastisk gitarintro fra Javier Mas), den mørke bluesen «The Darkness», «Born in Chains», «Chelsea Hotel #2», «Waiting for a Miracle» og siste nummer i første avdeling, «Anthem».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer