POPULÆR SERIE: For at ikke du skal få røpet allerede nå i bildeteksten hva som kommer til å skje i sesong tre av «Game of Thrones», har vi valgt et bilde som ikke har noe med scenen vi omtaler å gjøre. Her ser vi den store, lille Peter Dinklage i rollen som Tyrion Lannister. Foto : HBO
POPULÆR SERIE: For at ikke du skal få røpet allerede nå i bildeteksten hva som kommer til å skje i sesong tre av «Game of Thrones», har vi valgt et bilde som ikke har noe med scenen vi omtaler å gjøre. Her ser vi den store, lille Peter Dinklage i rollen som Tyrion Lannister. Foto : HBOVis mer

Hinter om den mest sjokkerende scenen i «Game of Thrones» noensinne

Så hjerteskjærende at visse fans fornekter dens eksistens.

(Dagbladet): Det skorter ikke akkurat på blod, avhogde lemmer og generell styggedom i fantasyserien «Game of Thrones» hvis man setter på en helt tilfeldig episode.

Men i tredje sesong, som har premiere kommende mandag i Norge, skal det hele tas ett hakk lenger, ifølge New York Daily Post.

Så, om du ikke har planer om å få røpet moroa før det hele er i gang, bør du stoppe å lese sånn cirka her.

Det har nemlig lenge vært spekulert rundt når bokseriens meget famøse «Red Wedding»-scene skal bli vist i tv-serieversjonen.

Sjokkerende svik Det skapte stor oppstandelse blant tv-seerne som ikke hadde lest bøkene da Ned Stark, i Sean Beans skikkelse, fikk kappet av hodet mot slutten av sesong én.

Det blir derfor spennende å se hvordan de samme personene vil reagere når det som blir omtalt som bokseriens desidert mest overraskende og sjokkerende scene blir sendt på tv.

De uinvidde leser, som skrevet ovenfor, videre på eget ansvar:

«The Red Wedding» dreier seg om bryllupet til Catelyn Starks bror Edmure Tully og Lord Walder Freys datter Roslin Frey. Vielsen ble tilsynelatende satt i stand for å plastre forholdet mellom de to familiene etter at Catelyn Starks sønn, Robb Stark, stakk av med ei annen jente da han egentlig skulle gifte seg inn i Frey-klanen.

Den forsmådde Frey-familien glemte imidlertid ikke Starks svik, og svarte med sette i stand en massakre på Robb Stark, Catelyn Stark og nesten 3500 av undersåttene deres under det storslåtte bryllupet.

Fornekter historien I serien er både Robb Stark og Catelyn Stark blant de mest framtredende karakterene, og drapene blir derfor oppfattet som ekstra sjokkerende - ikke minst på grunn av den groteske og voldsomme måten det blir utført på. Hendelsen har også store ringvirkninger på den videre handlingen.

Kapittelet i boka blir blant fansen bare kalt for «The RW». Mange av dem nekter å ta hele navnet i sin munn, ifølge New York Daily News.

- Når noe så hjerteskjærende og forferdelig skjer, så går enkelte fans i fornektelse og sier at de ikke vil forholde seg til den delen av «Game of Thrones»-historien. Mange av de som er fans av bøkene vil at historieoverføringa til serieformatet skal være så nær det opprinnelige verket som overhodet mulig, fordi de elsker karakterene, forteller Tobias McGuffin i fansiden winteriscoming.com til avisa.

Nekter å røpe Kabelselskapet HBO har nektet å kommentere noe som helt rundt når scenen kommer til å vises på tv, men New York Daily News mener å vite at den beryktede episoden muligens avslutter sesong tre. Blant annet på grunn av at produksjonsselskapet bak serien annonserte etter statister med amputerte bein i forkant av innspillinga, noe som sammenfaller spesielt godt med nettopp denne scenen.

«Game of Thrones»-forfatter George R.R. Martin, som også er involvert i serieversjonen, sier at han både er forventningsfull og nervøs foran den kommende episoden.

- Jeg tror den treffer hardest dersom den kommer uventet på folk. Men det er selvfølgelig en scene som både fansen og jeg ser fram til med en blanding av forventning og frykt, forteller han til nettsida omnivoracious.com.