Mads Mikkelsen:

Hinter om Depp-retur

Mads Mikkelsen røper at Johnny Depp kanskje blir å se på kinolerretet igjen.

OVERTOK: Mads Mikkelsen tok over rollen som Grindelwald etter Johnny Depp. Foto: Luca Bruno / AP / NTB
OVERTOK: Mads Mikkelsen tok over rollen som Grindelwald etter Johnny Depp. Foto: Luca Bruno / AP / NTB Vis mer
Publisert

Høsten 2020 ble det kjent at Warner Bros. hadde bedt superstjerna Johnny Depp (59) om å si opp sin rolle i «Fantastic Beast»-filmene. Det bekreftet stjerneskuespilleren selv via et Instagram-innlegg.

- Jeg respekterer og har akseptert forespørselen, skrev Depp på Instagram.

The Guardian skriver at superstjerna ble bedt om å trekke seg fra filmserien etter at han tapte rettsaken mot den britiske tabloidavisa The Sun i 2020. Avia omtalte Depp som «konebanker» i en artikkel to år tidligere.

I sommer vant Depp rettsaken mot eks-kona Amber Herad (36), som hevdet den kjente skuespilleren hadde både fysisk og psykisk mishandlet henne.

- Veldig skremmende

«Fantastic Beast»-filmene er en spin off-filmserie fra Harry Potter-universet, og etter planen kommer filmserien til å bestå av totalt fem filmer. Den tredje filmen i serien hadde premiere tidligere i år.

Depp spilte rollen som den onde trollmannen Grindelwald i filmserien, og det var Mads Mikkelsen (56) som overtok rollen til Depp.

Den danske stjerneskuespilleren forteller hvordan det var å skulle spille samme rolle som den amerikanske skuespilleren.

- Det var veldig skremmende. Jeg synes Depp er en fantastisk skuespiller, og mener han gjorde en fantastisk jobb, sier Mikkelsen til Deadline.

STJERNBESØK: Superstjerna Johnny Depp er på vei til Stockholm, og møtte Dagbladet på veien ut av Grand Hotel. Video: Birgitte Kristiansen Vis mer

56-åringen forteller at han ikke kunne gjøre den nøyaktig samme karakteren som Depp.

- Det var på ingen måte noe jeg bare kunne kopiere, for det er så mye Depp i karakteren. Det ville vært kreativt selvmord, sier Mikkelsen.

Filmstjerna sier at de derfor måte tenke nytt.

- Vi måtte derfor komme opp med noe annet, noe som var mitt, og jeg måtte bygge ei bru mellom meg og ham. Så ja, det var skremmende, innrømmer dansken.

GLEDELIG NYHET: Mikkelsen hinter om en liten gladnyhet til Depp-fansen. Foto: Joel C Ryan / Invision / AP / NTB
GLEDELIG NYHET: Mikkelsen hinter om en liten gladnyhet til Depp-fansen. Foto: Joel C Ryan / Invision / AP / NTB Vis mer

Positiv nyhet

Mikkelsen forteller at han synes fansen til Depp er veldig søte men sta, og forstår at fansen ble knust da Depp forsvant fra film-serien.

Men Mikkelsen kommer også med en muligens positiv nyhet til Depp-fansen - Depp har kanskje ikke spilt i sin siste «Fantastic Beast»-film.

- Han vant rettssaken, så la oss se om han kommer tilbake. Han gjør kanskje det, sier Mikkelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer