«Ringens herre»

Hinter om sex og nakenhet

Fan-nettsted avdekker tegn på at Amazons planlagte «Ringenes herre»-serie vil inneholde både nakenhet og sexscener. Stikk i strid med bøkene til J.R.R. Tolkien.

NY JOBB? Amazon Prime trengte for ei tid siden statister til å spille orker. Foto: New Line Cinema / IMDB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I desember i fjor skrev Dagbladet at serien som beskrives som tidenes dyreste søkte etter mennesker under 1,52 meter, med mye rynker og store mengder hår.

I juni i år markerte produksjonen oppstarten etter en kortere corona-pause ved å etterlyse statister med «overbitt», «utstikkende ører», «små øyne», «stor» eller «interessant» nese, eller jevnt over «funky utseende».

Nå søker det samme castingbyrået etter mennesker som er «komfortable med full eller delvis nakenhet» - og understreker at «retningslinjer for intimitet vil bli fulgt på settet».

Produksjonen ser etter «alle former størrelser og unikt vakre utseender». Interessenter bes søke med referanseordet «JAZZ».

Ansatt koordinator

Men vent, innvender du kanskje: Dette trenger da ikke være Amazons planlagte «Ringenes herre»-storproduksjon? Det er her fan-nettstedet TheOneRing.net, som tidligere har jobbet tett med Peter Jacksons filmproduksjoner, kommer inn.

Resonnementet går som følger: Det er på det rene at Jennifer Ward-Lealand, en kjent newzealandsk skuespiller og intimitetskoordinator - altså en som sørger for at ting går ryddig for seg under innspilling av sex- og nakenscener på et film- eller TV-sett - er ansatt av Amazon Studios.

hennes egen nettside kan man lese at Ward-Lealand var på settet til en Amazon-produksjon ved navn «UAP» 2. oktober.

Ifølge TheOneRing.net er UAP - Unknown Amazon Project - dekknavnet til «Ringenes herre»-produksjonen.

Omfattende produksjon

Nettstedet skriver at «Ringenes herre» er den eneste Amazon-serieproduksjonen i New Zealand for øyeblikket, og at produksjonen er så omfattende at fagforeninger i Auckland melder at opptil 80 prosent av lokale medarbeidere jobber med den.

Referanseordet «JAZZ» har tidligere figurert i tilknytning til annonser for statistroller for mennesker med interessant utseende og hesteryttere, skriver nettstedet.

Omfanget av de eventuelle nakenscenene, eller hvilke karakterer eller skuespillere som er involvert, er ikke kjent.

Lite nakenhet og sex

Det som imidlertid er kjent er at den strengt katolske mannen bak det massive bokmaterialet som «Ringenes herre»-serien baseres på, J.R.R. Tolkien, inkluderte tilnærmet null nakenhet og sex i «Hobbiten» (1937) og «Ringenes herre»-trilogien (1954-1955).

Det i sterk kontrast til andre verk innen fantasysjangeren de siste tiåra. Blant annet George R.R. Martins «A Song of Ice and Fire»-bøker som i ettertid er blitt til HBO-suksessen «Game of Thrones», samt «The Witcher»-universet fra bøkene til den polske forfatteren Andrzej Sapkowski.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer