Hip hop-gründer la ut sexvideo-parodi på historisk slavefrigjører

- Jeg trodde det var politisk korrekt. Dumme meg.

ANGRER: Russell Simmons la onsdag ut en sexvideoparodi på sin egen Youtube-kanal. Dagen etter ble den fjernet. - Jeg er oppriktig lei meg, sier han. Foto: Stella Pictures
ANGRER: Russell Simmons la onsdag ut en sexvideoparodi på sin egen Youtube-kanal. Dagen etter ble den fjernet. - Jeg er oppriktig lei meg, sier han. Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): Hip hop-gründer Russell Simmons har gjort stor karriere blant annet med plateselskapet Def Jam og klesmerket Phat Farm.

Onsdag denne uka la han ut en video på sin egen Youtube-kanal, All Def Digital, som senere ble fjernet.

Videoen inneholdt en parodi av Harriet Tubman, en afroamerikansk borgerrettsforkjemper og rømt slave som døde i 1913.

Klippet viser ifølge foxnews hvordan en skuespiller, som spiller rollen som Harriet Tubman, lurer en slaveeier til å ha sex med henne. Dette blir deretter filmet av en annen, slik at det kan brukes mot slaveieren senere.

Klippet fikk stor oppmerksomhet på internett og i etterkant har Russell Simmons bedt om unnskyldning for det som skulle være en komisk video.

Videoen skapte også en Twitter-storm, hvor svært mange brukere gikk ut og skrev at vidoen var «kvalmende» og «respektløs».

Også den amerikanske soul-artisten og Grammy-vinner John Legend viste sin misnøye på Twitter, hvor han torsdag skrev «Harriet Tubman? Say it ain't so.»

Etter at Russel fikk en telefon fra Nasjonalforbundet for de fargedes interesser (NAACP) hvor de kritiserte ham, gikk han ut og sa at «Jeg ville aldri godtatt vold mot kvinner, uansett form, og til alle dem som jeg har fornærmet, er jeg oppriktig lei meg».

På musikknettsiden Globalgrind gikk Russel også ut med en utdypende beklagelse.

- Jeg er en veldig liberal person med tykk hud. Mitt første inntrykk av Harriet Tubman-stykket var at det handlet om det en av skuespillerne sa i videoen. Det at det fortsatt, 162 år senere, er enorm urettferdighet. Og det med at Harriet Tubman klarte å lure slaveeieren? Jeg trodde det var politisk korrekt. Dumme meg. Jeg kan nå forstå hvorfor så mange mennesker er opprørt. Jeg har fjernet videoen, forklarte han til Globalgrind.