Hip hop og gamle synder

Det finnes nok å ta tak i i det offentlige ordskiftet i Norge, både på venstre- og høyresiden. Karpe Diems ungdomssynder er ikke stedet å starte.

DUO: Karpe Diem fremstiller seg som Gandhi men minner mer om mulla Krekar, skrev Christer Kjølstad i Fremskrittspartiets Ungdom i Dagbladet i går. Han er kritisk til rappernes deltakelse i minnekonserter for 22. juli, på grunn av voldelige innslag i tekstene. Foto: Kyrre Lien / NTB Scanpix
DUO: Karpe Diem fremstiller seg som Gandhi men minner mer om mulla Krekar, skrev Christer Kjølstad i Fremskrittspartiets Ungdom i Dagbladet i går. Han er kritisk til rappernes deltakelse i minnekonserter for 22. juli, på grunn av voldelige innslag i tekstene. Foto: Kyrre Lien / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kjære Christer Kjølstad. Du har en god del punkter å arrestere Karpe Diem på. Du skal ha for det. Det skal ærlig innrømmes at man ikke kan, eller bør, forsvare drapstrusler eller antydninger om oralsex i bakseter i biler der vedkommende det blir antydet til ikke har befunnet seg, og langt mindre utført oralsex i. Eller, hentet fra samme sang som Carl I. Hagen-trusselen, et ønske om å bli drept selv på grunn av hudfargen sin ene og alene for å kunne dø som martyr.

Hadde jeg ikke visst bedre, ville jeg nok ikke stoppet ved mulla Krekar, nei, Magdi og Chirag er jo nærmest på grensen til å ta på seg beltene og dø for saken allerede. Det tror jeg ikke den gamle mullaen er.

Men så er det dette med kontekst og gamle synder, da. Noe du som Frp-tilhørende burde ha, om ikke annet, en viss sympati for. Du henter frem et eksempel fra en EP som kom ut i 2004, «Glasskår», og en låt som herrene Patel og Ytreeide Abdelmaguid fremførte live i flere år før dette. De var altså i skolealder da teksten ble tenkt ut og skrevet ned. Nå skal ikke ungdommelig overmot få all skyld for korttenkthet, men når unge gutter prøver seg frem med en tekst som også ellers syder over av ironiske og tilspissede virkemidler, kan det gå litt over stokk og stein.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer