- Hip-hop skal bekjempe vold og rasisme

- Husk at målet med hip-hop opprinnelig var å bekjempe vold, rasisme og dop, sier Apollo (20). En av de unge stemmene på den norske hip-hop-scenen som har opplevd en eksplosjonsartet vekst.

Apollo, egentlig Jonas Forsang, tror unge Eminem-fans klarer å skille mellom fakta og fiksjon i Eminems tekster.

- Jeg tror ingen får lyst til å drepe noen etter å ha hørt en Eminem-låt som «Kim», der han fantaserer om å drepe kona. Det kommer fram i tekstene at dette dreier seg om hans drømmeverden, sier Apollo, som nylig ble plukket opp av storselskapet Universal. Seinere i år kommer debutalbumet.

Han regner seg som en politisk rapper. Som sivilarbeider på Bjerke Fritidssenter i Oslo holder han rapp-kurs.

- Der gjør jeg ungdommene klar over hip-hopens historie og kultur. Jeg lærer dem blant annet om Afrika Bambaataa, en dj fra New York. Målet hans var å bekjempe vold, rasisme og dop i South Bronx, forteller Apollo.

- En annet viktig premiss i hip-hopen fra starten av var at man skulle kunne gjøre opp uten å slåss. Dermed begynte man med såkalt «batling», en konkurranse om hvem som kunne rappe best. Da gjelder det å slenge så mye dritt som mulig til den andre, forteller Apollo, som har vært med på «batling» i Oslo, uten at målet var å forhidre vold.

- Hip-hop-miljøet i Oslo er prega av at alle er venner, sier han.