Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hiphop-magasin dømt etter sex-anklager

- En seier for alle hiphop-jenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter en to uker lang rettssak med skittkasting i alle retninger, er hiphop-magasinet Source dømt til å betale en tidligere ansatt over 100 millioner kroner.

Kimberly Osori saksøkte bladet etter å ha blitt oppsagt, og i løpet av rettssaken har det kommet fram mange pikante opplysninger om det indre livet i den kontroversielle publikasjonen.

- Dette er en seier for alle hiphop-jenter. Jeg stod opp, og jeg vant, sier Osori til SOHH.com.

Sex og vold

Osorio fikk sparken i fjor, og bestemte seg fort for å gå til søksmål mot bladet og dets grunnleggere David Mays og Raymond Scott, skriver Washington Post. Mays og Scott fikk sparken i januar, blant annet etter en ødeleggende feide med Eminem.

Ifølge søksmålet hadde redaktør Raymond Scott - også kjent som rapperen Benzino - gjentatte ganger bønnfalt Osorio om å ligge med ham. En annen ansatt hadde truet med å knuse skallen hennes.

Osorio fortalte også at hverdagen i Source var preget av at staben så på pornofilmer, truet hverandre med vold og spredde rykter om at hun, Scott og Mays hadde sex med diverse rappere.

Retten ga reporteren - som i dag jobber som redaktør for BET.com - medhold i at hun fikk sparken fordi hun hadde klaget til sjefene om diskriminering og seksuell trakassering. De fant det imidlertid ikke bevist at dette faktisk hadde foregått.

FÅR 100 MILL: Kimberly Osorio får erstatning etter påstander om seksuell trakassering på jobb som assisterende redaktør i Source.
FÅR 100 MILL: Kimberly Osorio får erstatning etter påstander om seksuell trakassering på jobb som assisterende redaktør i Source. Vis mer

Mays og Scott lover å anke saken.

- Dette skal ankes. Hun vil ikke se snurten av disse pengene, sier David Mays til Washington Post.

Hetset advokat

Mays mener Scott urettmessig har blitt portrettert som et monster av saksøkers forsvarer.

- De prøvde å sverte ham fordi han ikke gikk på Harvard, som jeg, sier Mays.

Og at Scott åpenbart ikke har noe vitnemål fra Harvard, ble åpenbart da han bestemte seg for sikkerhets skyld begynte å slenge skjellsord etter Osorios forsvarer på vei til toalettet. Dommeren ba ham derfor om å forlate rettssalen.

Scott og Mays lanserte denne uken sitt nye hiphop-magasin, kalt HipHop Weekly. Blant de første sakene er bilder av DMX som angriper lydmannen på en konsert, og Jay-Z som angivelig skal ha uttrykt ønske om at Bush må dø mens han stod på scenen.

NEKTER ALT: David Mays mener Osorio har løyet, og vil anke saken.