Hiphop mot dop på jazzfestival

- Ungdom er ikke dophuer.

(Dagbladet.no) Oslo Jazzfestival samarbeider med Ungdom mot narkotika, og arrangerer gratis utekonserter på Stortorget fra 18.-20. august.

- Ungdom er ressurser som kan og vil bidra i samfunnet. Ungdom er ikke dophuer og potensielle kriminelle. Gjennom samarbeidet med Oslo Jazzfestival får vi fremmet en positiv ungdomskultur, og vi tilbyr unge kulturutøvere en arena og møteplass, sier Marius Sjømæling, leder i Ungdom Mot Narkotika.

Jazzfestivalen bryr seg lite om sjangergrenser i år, og presenterer hiphop fra Don Martin fra Gatas Parlament, Jester og svenskene Heli & Kalle Kath. Skranglepopgruppa Blind Archery Club og jazzbandet Quarter Past, direkte fra henholdsvis Øya og Kongsberg Jazzfestival, stiller også på torget. I tillegg blir det bmx-show hver dag. Noen av oss husker denne sykkelsporten fra 80-tallet, som ble udødeliggjort i filmen \'Bmx-banden\'. De små syklene er nå tilbake for fullt, og Oslo er forhåpentligvis stort nok for både skatere og bmx\'ere.

Ellers stiller Fretex for anledningen med sofaer, og ommøblerer gamle Stortorget til å bli et komfortabelt sted å henge under festivalen.

Men det blir ikke bare avslapning og musikk, organisasjonen Ungdom og Fritid vil demonstrere mot de mange nedleggelsene av fritidsklubber med å bygge et ungdomshus i papp på torget.

- Det gjør vi i protest mot at de unge alltid nedprioriteres av politikerne, forteller de i en pressemelding.

- Vi har snart ikke ressurser til å bygge noe finere.

HIPHOP PÅ JAZZFESTIVAL:</B> Don Martin fra Gatas Parlament opptrer på Stortorget under Oslo Jazzfestival.