Hiphop stormer bøkenes verden

De store amerikanske forlagshusene går gangsta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Hiphop er forlengst big business i musikk, mote og film. Bøkenes verden derimot har vært ganske gangsta-fritt.

Afrikansk-amerikansk hiphop-, street- og ghettolitteratur har til nå stort sett vært et undergrunnsmarked der kunsten har vært formidlet slik hiphop-musikken ble solgt for 10-15 år siden: På gata, i skjønnhetssalongen, fra biler.

Tjener millioner

Men det selger, og nå er de store forlagene kommet på banen. Forfatteren K\'wan skal gi ut tre bøker på St. Martins Press, et forlag som blant annet gir ut bestselgere av diettkongen Atkins og spionforfatteren Dan Brown, skriver New York Times. K\'Wans agent er forfatteren Vickie M. Stringer. Hun skal gi ut sin neste bok på Atria Books, en del av forlaget Simon Schuster som blant annet har Stephen King i stallen.

Men den største stjerna er nok Nikki Turner. Sju av de største forlagshusene kjempet om hennes kontrakt. Seirende ut av budrunden gikk ifølge Richmond Times Dispatch Random Publishing. Resultatet er at Turner tjener millioner på sine to neste bøker.

- Naturlig

- Hiphop dominerer i musikken, nå skal 50 Cent spille inn film, så det er vel naturlig at hiphop erobrer deler av litteraturen også, sier Øyvind Holen til Dagbladet.no. Han er for tida aktuell med «Hiphophoder - fra Beat Street til bygde-rap», historien om norsk hiphop.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer