Hiphop vs. metal

QUART: (Dagbladet.no): I kveld splittes Quarten i to. På Idrettsplassen rocker metalfolket, mens hiphoperne digger beats i bukta.

Tysk totalitærrock og varte Satyricon skal i kveld konkurrere mot komu-rapperne Gatas Parlament og årets høydepunkt Paperboys. Dagbladet.no har sjekket stemningen, og det ser dårlig ut med crossover mellom sjangerne.

Ingen datamusikk, takk

- Rammstein!!

Det er ukas høydepunkt for Severin Eskeland (25), Eddy Helland (24), Mats Brady (22) og Svein Ronny Neset (26) fra Stord.

- Det er den ultimate fabrikkrocken. Rammstein representerer noe oppfriskende innenfor sjangeren, siden de mikser metall og techno, sier Severin Eskeland.

- Også har de jo et sceneshow som ikke ligner grisen! Masse pyroeffekter og sånn, sier Eddy Helland.

Sist de tyske hardrockerne var Quart-aktuelle måtte de avlyse. Dette er derfor første gang de spiller i Norge.

- Dette blir nok en stor opplevelse for mange, tror Severin.

- Kommer dere til å få med dere noen av hip-hoperne som spiller i kveld?

- Ha, ha!

- Så lenge folk sitter og lager musikken sin på en datamaskin er de ikke verdt å prate om en gang. Hip hop er enkelt og dårlig, mener Stord-gjengen.

Metal - ikke faen

- Vi skal se Royce 5\'9! Han er sinnsykt bra! En skikkelig gangster med fete rim, sier Martin Mckie (19) fra Stavanger. Men Martins favorittrapper Keith Murray måtte avlyse, fordi han ikke fikk lov til å forlate USA, på grunn av et nylig avsluttet fengselsopphold.

- Det var et stort tap. Jeg har hørt på ham siden jeg var liten og har gledet meg lenge. G. Dep er en dårlig erstatning, han har jeg knapt hørt om.

Ingen av de seks Stavanger-guttene er spesielt interessert i å få med seg de norske rap-artistene.

- De kommer jo til Stavanger uansett, sier Jan Tore Bergsagel (20).

På spørsmål om de har tenkt til å få med seg noen av kvelden store metall-stjerner kommer svaret unisont;

- Nei, fy faen!