Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hiphoperne kriger igjen

Stopp pressen! Paperboys, Equicez, Diaz, MadCon og Klovner i Kamp observert i et skikkelig møljeslagsmål. På tv-skjermen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Les anmeldelsen av Def Jam Vendetta DE FLESTE HIPHOPERE røyker pot og spiller tv-spill. Ettersom Dagbladet FREDAG ikke kan by på det førstnevnte, er det hyggelig å kunne invitere Norges fremste hiphopere til en konkurranse i tv-spillet «Def Jam Vendetta».

  SPILLET HAR SOLGT i bøtter og spann i USA siden det ble lansert, og kombinerer på finurlig vis hip hop, bryting og annen moro. Ettersom tv-spill er det femte elementet i hip hop (etter rap, DJing, breaking og graffiti), gjør det ikke noe at figurene i spillet er rapartister. Og nå må du holde tunga rett i munnen: Figurene i spillet er Scarface, Capone, N.O.R.E., Keith Murray, Joe Budden, Method Man, Ludacris, DMX, Redman, WC og Ghostface Killah, med flere. Alle som én fra Def Jam Records.

  De som skal konkurrere mot hverandre, er Paperboys, Diaz, MadCon, Klovner i Kamp og Equicez.

  Bare én kan vinne.

  Og veien dit er lang.

  OPPVARMING: Dette går litt trått. Noen av gutta spiller sporadisk, og lillebroren til Diaz (som er med som støtte) opptar den ene kontrolleren mens de andre er opptatt av å snakke om Tommy Tee og remixer og denslags. Kampånden er ikke sterkt tilstede i rommet. For at det ikke skal bli for gemyttelig, settes gruppene opp mot hverandre i et kampoppsett, og spillerne går gjennom en kjapp opplæring. MadCon og Paperboys blir enige om nok et samarbeid, noe de vanligvis gjør under navnet Alien Allies.

  FØRSTE KAMP: MadCon/Paperboys vs. Diaz. Critics i MadCon velger seg figuren Ghostfaced Killah i spillet. Diaz setter sin lit til Method Man. Etter noen minutter med smått tafatt slåssing, begynner det å danne seg et mønster.

  - Hei, Diaz, lillebroren din har spilt dette før! Dette er family business, roper Kapricon i MadCon over bordet, der lillebroren til Diaz er i ferd med å få overtaket.

  - Hei, hei, hei, du må røre i den høyre stikka, skriker Pope i Paperboys, og hiver seg over kontrolleren til Critics.

  Uten å kunne være til hjelp. Det er et leven uten like når Diaz setter inn nådestøtet og avanserer til finalen.

  ANDRE KAMP: Klovner i kamp vs. Equicez. Finger\'n i Klovner i kamp går for spillfiguren Ludacris, og Equicez velger figuren Ghostface Killah.

  Uten å nevne det for de andre, vet noen av oss at Finger\'n på forhånd har prøvespilt litt, muligens svært mye, natta før. Equicez kom halvveis inn i opplæringa, og hadde såvidt tatt i stikka før kampen var i gang.

  - Heia Ghost, gjør no\' dritt, a\' skriker F\'EM one i Equicez, mens han innbitt hamrer løs på kontrolleren.

  All skriking er nå rettet mot figurene på skjermen. Kampen varer og rekker, og har allerede pågått i over ti minutter, uten at noen utmerker seg spesielt. Temperaturen har steget betraktelig i rommet siden start, og gutta er både svette og høylydte.

  - Det var faen meg bank, ass, skrikes det idet Finger\'n fra Klovner i kamp styrer sin Ludacris opp i håndstående, oppå brystet til Ghostface Killah.

  Klovner i kamp er i finalen, men ikke uten etterspill:

  - Faen, vi dissa Klovner først, så dette gjelds ikke, sier Vinni.

  Han sikter tydeligvis til en oppvarmingskamp, som ingen offisielt har fått med seg.

  - Det er juks, ass, jævla playahatere. Vi tar en rematch outside! roper Vinni nå.

  Han er opphisset, men har ennå ikke deltatt annet enn verbalt. Ingen lar seg tilsynelatende påvirke av det han sier.

  FINALEN: Diaz vs. Klovner i kamp. Nå har Son of Light stukket huet innom for å bistå Diaz, men de velger likevel å spille figuren Joe Budden i denne avgjørende kampen.

  - Joe Budden, han må få bank, ass, roper Vinni, like oppstyrtet, han tåler ikke helt tanken på at noen vil velge seg debutanten på Def Jam i en så viktig kamp.

  Klovner i kamp setter sin lit til figuren Redman, og finalekampen er i gang. - Redman, nå må du passe deg, roper med ett en fyr som heter Gisle fra klesbutikken Stress, han er innom som tilskuer.

  Men Redman, altså Klovner i kamp, klarer seg visst helt fint.

  - And he kicked him in the ding-ding , skriker Vinni idet Redman sparker Joe Budden i balla og knocker ham ut.

  Seieren er sikker. Klovner i kamp er vinnerne, heder og ære til dem.

  Eminem, P.Diddy og Jay-Z er i disse dager i forhandlinger med spillutviklere for å lage sine egne spill.

  Det var vel egentlig ikke annet å vente.

A KICK IN THE... Et ballespark er ikke bare vondt, det er også ganske morsomt.
KNOCK-OUT! F\'EM One har fått seg en knyttneve i magen.
OOOFFFF!! Hip-hop Norge er samlet til tv-spillkonkurranse. Kapricon, K.A., Critics, Pote, F\'EM One, Vinni, Dane og Finger\'n (med åpen munn) er dypt inne i spillet allerede. Det koker i rommet, og ansiktene kan leses som åpne kort.
HAPPY: Diaz er begeistret.