Hippie på tur

Underholdende hippireise med Kate Winslet som søt hippie på tidlig 70-tall.

Det er tidlig 70-tall, bjeller i håret er høyeste mote i likhet med åndelig fordypning, og i den marokkanske ørkenen sleper Kate Winslet med seg to sakesløse barn. Hun bedriver tvilsom barneoppdragelse, men «Marrakech Express» er en relativt underholdende hippiereise.

Sist tok Winslet for seg Leonardo DiCaprio i «Titanic», her hygger hun seg i all enkelhet med røveren Bilal, en ikke just opplagt farsfigur i dette sjarmerende og litt famlende sammensurium av en film.

Hennes Julia tar døtrene med til Marokko på jakt etter frihet og nye verdier. Penger er det så som så med, ungene løper rundt som frittgående høns, omgivelsene består til dels av vestlige frikere med hasj og filosofi som hovedinteresse, og idet Bilal entrer scenen - og Julia - blir den uvørne akrobat en erstatning for pappaen i England.

Barna står for fornuften, men Kate spiller den søkende Julia med absolutt utstråling og tilstedeværelse. Hun har god støtte i Bella Riza og Carrie Mullan som døtrene, to svært kompetente små skuespillere.

Gilles MacKinnon byr på vakkert foto og god atmosfære, selv om det er uklart hvor han egentlig vil hen med verket. Ingen steder, antakelig - annet enn å skildre en episode fra en forgangen ungdomskultur med forventet utgang.