Hippiefyrverkeri

Historisk dokument i formidabel innpakning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LES RESTEN AV UKAS ANMELDELSER HER: CD-BOKS: Enkelte ganger utvikler spesielle områder og epoker seg til en slags kulturelle trampoliner. På samme tid oppstår talenter som hver for seg er unike, og som sammen utvikler seg til en bølge. Kristiania rundt 1880, Wien rundt århundreskiftet, Paris på 1920-tallet, New York i 1950-åra, Liverpool på tidlig 1960-tall.

Eller San Francisco i perioden 1965-1970, som i år er dokumentert på en fire CD-ers boks som er så overveldende i sin informasjon, sine billedkavalkader, sine låtkommentarer og sin musikalske dokumentasjon at den straks går høyt opp på tabellen i CD-boksenes elitedivisjon.

Rockens muligheter

Samlingen rommer 77 innspillinger, fra det velkjente til det totalt bortgjemte; men alt sammen bokstavelig talt skapt i en rus av glede ikke bare over musikken, men over å utforske mulighetene i rock’n’roll-sjangeren.

Her er ikke inkludert hitlåter som «San Francisco (Be Sure To Wear Some Flowers In Your Hair)» – som allerede var en slags kommentar til fred & blomsterfenomenet. Alt som er med her, ble skapt innenfra, i en understrøm; en felles følelse av å være på rett sted til rett tidspunkt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer