Hippielukt på debut-cd-en

WOODSTOCK (Dagbladet): I ti år møtte Babel Fish veggen i norsk platebransje. Nå er Romeriks-bandet plukket opp av det legendariske Atlantic-selskapet i New York. Og plata spilles inn på historisk hippiegrunn i Woodstock.

- Skedsmokorset blir jo sentralt i forhold, flirer Babel Fish-keyboardist Halvor Holter og skuer utover de grisgrendte strøkene i Woodstock. I august lanseres bandet med brask og bram over hele det enorme amerikanske markedet, men enn så lenge velger Babel Fish seg ro og fred på landsbygda framfor urban glamour.

Mor og datter

- Vi opplever lykke og ekstase alt nå, vi, sier Babel Fish, vel vitende om at det er nok av band som forblir ukjente selv med store selskaper i ryggen. Men det ser unektelig lyst ut for Babel Fish, som har kontrakt med Warner Bros.-eide Atlantic Records.
- Det spesielle med Babel Fish er at de lager musikk som kan appellere til alle mulige slags folk. Dette er ikke voksenrock, og det er heller ikke ren college-rock. Jeg mener Babel Fish har et enormt potensiale, ikke minst her i USA, sier produsent Neil Perry. Han kom rett fra innspillingen av den nye Smashing Pumpkins-plata da han møtte Halvor (28) fra Skedsmokorset, Tarjej Von Ravens (27) fra Skjetten, Odd Harald Jensen fra Rælingen og Simon Malm (25) fra Smestad i Woodstock for fem uker siden. Siden den gang har de hatt tilholdssted i Bearsville Studio.

Mye penger og gøy

- Dette er som å få masse penger for å gjøre noe kult sammen, kommenterer produsent Perry muntert.
Like muntert har det ikke vært for Babel Fish tidligere. For ti år siden dro Halvor, i USA kun Hal, og Tarjej til London i sann a-ha-ånd. De to tenåringene veltet inn på kontoret til et større plateselskap, men ble sendt ut igjen i rekordfart da mannen bak skrivebordet fikk høre tapen de hadde med seg.

- Det var utrolig at vi i det hele tatt klarte å ljuge oss inn på kontoret hans, flirer de to i dag.

Nr. 1 på Dagbla'-lista

Første gang Babel Fish markerte seg i Norge var på Dagbladets Hit 40-liste sist høst. Singelen «Mania», som de i bunn og grunn ga ut på egen hånd, gikk rett til topps i slutten av november. Men så kom Atlantic-kontrakten, og singelen ble trukket fra markedet med øyeblikkelig virkning. Men «Mania» er en selvfølgelig del av albumet som gjøres ferdig denne uka.

Produsent Perry tror ikke det er noe problem at Babel Fish er norske.

- Bandet har en så distinkt sound at det ikke vil by på noen problemer, sier han.

Hvordan det går, vil sommeren og høsten vise. Atlantic slipper Babel Fish sin første singel i juli. I august kommer albumet.