«Hips don't need reloading»

Filmideene Hollywood burde kaste seg over.

BEDRE REMAKES: Akkurat nå får vi remakene vi fortjener, ikke remakene vi trenger. Filter-skribent Daniel Guanio håper Hollywood kan la «Robocop» gjenoppstå som «Robrocop» og gi oss en mer action-orientert «Flashdance». Foto: Vidar T. Aune
BEDRE REMAKES: Akkurat nå får vi remakene vi fortjener, ikke remakene vi trenger. Filter-skribent Daniel Guanio håper Hollywood kan la «Robocop» gjenoppstå som «Robrocop» og gi oss en mer action-orientert «Flashdance». Foto: Vidar T. Aune Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): For ikke så lenge siden skrev jeg en sak hos Filter om filmer som har lykkes i å overskride sjangergrenser uten å gå helt på trynet.

Det som imidlertid slo meg underveis, midt oppi alle de etablerte suksesshistoriene, er hvor mye som fortsatt ikke er utforsket.

I den kinoaktuelle «Robocop»-nyinnspillingen med Joel Kinnaman i rollen som den biomekaniske drapsmaskinen med jussen på sin side, har vi for eksempel å gjøre med en typisk actionfilm av den gamle skolen, diltende etter mantraet om å gi deg såkalt «bang for your buck».

Det er vel og bra det, men hva om Hollywood-digerhalsene heller gølva noen risikoallergipiller og ble hakket mer gærne?

Gærne nok til å ta «Robocop» ut av skuddlinjen og inn i «bromance»-terrenget?

«Part-man. Part-robot. All bro.» Robocop-Alex møter Robocop-Dave på firmatur, og etter at gutta krutt har bonda over en filmkveld med actionfilmer fra 80-tallet (meta), blir de kjent gjennom Youtube-kanalen hvor de prøver ut klisjeene i dagligdagse situasjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer