- Hisser seg opp over trivialiteter

Lotteritilsynet tar feil om «WoW».

DEBATT: I en artikkel 30. november løper Dagbladet Lotteritilsynets ærend når de skriver om nettpokerselskaper som bruker «World of Warcraft » («WoW») til å rekruttere barn og unge til sine tjenester.

Problemet er at artikkelen og Lotteritilsynets uttalelser er så fulle av mangler at de overser de reelle utfordringene knyttet onlinespill i dag.

Harmløst tillegg
Tilleggsprogrammet som muliggjør pokerspill i «WoW» har ingen innebygd funksjon for å satse ekte penger og er i utgangspunktet harmløst.

Å tillate installeringen av denne modifikasjonen i «WoW» er sammenlignbart med å sende en kortstokk med guttgjengen på fotballeir. Hvorvidt de bruker den til å spille om knapper, glansbilder eller lommepengene sine er det vanskelig å ha kontroll over.

At «WoW» i tillegg skal være et spill hovedsaklig rettet mot barn og unge er også feil. Til tross for den lave aldersgrensen på tolv år (hovedsaklig grunnet tegneserieaktig grafikk og mangelen på grafisk vold) er gjennomsnittsalderen for brukere av spillet 28,3 år.

Tyngdepunktet av spillets brukere er dermed ikke i 14-15 årsalderen slik Lotteritilsynet hevder.

Ny utfordring
Likevel er det mange barn og unge som spiller «WoW», og sosiale problemer knyttet til overdreven spilling er en ny utfordring for samfunnet, som spesielt lærere og foreldre må ta tak i.

Da er kunnskap om onlinespill viktig, men det hjelper ikke at Lotteritilsynet, når de først kommer på banen i denne sammenhengen, hisser seg opp over trivialiteter som egentlig ikke utgjør noen reell fare.