Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hissig tabloidkrig i New York

NY Post vier hele forsida til selvskryt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Konkurranse mellom tabloidaviser er ikke noe ukjent fenomen, heller ikke her til lands. Men New York-tabloidene New York Post og New York Daily News har tatt aggresjonsnivået til uante høyder de siste dagene.

I går kuliminterte krigen med at New York Post gjorde det som sin eneste forsidesak at de er landets femte største avis, og at de dermed banker rivalen.

- De nye opplagstallene beviser det newyorkerne har visst i en årrekke - at Daily News er gårsdagens nyheter, skriver avisen i sin hovedsak.

Tull om tall?

New York Posts hemningsløse selvskryt må sees i sammenheng med at det i de siste ukene har blitt satt store spørsmålstegn ved om opplagstallene de opererer med er korrekte.

Og det er naturligvis Daily News som har vært mest kritiske til tallene.

Forrige onsdag publiserte avisa en artikkel som mer enn antydet at konkurrenten blåser opp opplaget.

Totalt mente Daily News at New York Post kunne ha skrytt på seg 1,5 millioner solgte aviser i løpet av et år.

SMILER BREDT: Rupert Murdoch mener han er i ferd med å vinne tabloidkrigen i New York. Det lar han leserne få vite over hele forsiden. Foto: SCANPIX/AP
SMILER BREDT: Rupert Murdoch mener han er i ferd med å vinne tabloidkrigen i New York. Det lar han leserne få vite over hele forsiden. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Reality-krig

Det var knyttet stor spenning til hvordan The Post ville reagere på anklagene. Men i stedet for å forsvare seg, har avisa - eid av Rupert Murdoch - valgt enda mer selvskryt som strategi.

I oppslagssaken til The Post nevnes ikke tallkontroversen med et ord. I stedet lister avisa opp ti grunner til opplagsveksten har vært så voldsom - den viktigste er at New York Daily News har kjedet flere av sine lesere til døde.

I tillegg har de fått stjerner til å gratulere dem med seieren.

- Til en avis som er like skitten som min fantasi - gratulerer, sier Madonna.

Krigen mellom The Post og NY Daily News engasjerer amerikanere landet over, etter at kanalen Bravo begynte å sende realityshowet «Tabloid Wars» om det indre livet i de to redaksjonene.


Les mer om New York Post

Les mer om New York Daily News

SELVSKRYT: Dette mente New York Post var den beste saken de kunne bruke forsiden sin på i går.