Historias Minimas

Vakker film om mennesker og mentalitet i Patagonia.

FILM: «Historias Minimas» handler ganske riktig om minimale ting, med de foregår til gjengjeld i et digert landskap. I Patagonia, de uendelige flate slettene sør i Argentina, må enhver film bli en roadmovie, sies det. Her er mil mellom hvert tegn til liv.

Her skal tre mennesker reise, hver for seg og i forskjellig ærend, 300 kilometer fra landsbyen Fitz Roy til den større byen San Julian ved kysten. Maria (Javiera Bravo) skal delta i et tv-lotteri og konkurrere om en kjøkkenmaskin, selv om hun bor i et strømløst hus. Roberto (Javier Lombardo) skal få laget en perfekt bursdagskake til barnet til en dame han er forelsket i. Og hovedpersonen, gamle og halvblinde Don Justo (Antonio Benedictis), skal finne igjen hunden som stakk fra ham for tre år siden.

Don Justo får skyss med en biolog, og spør henne om hunder vet forskjell på rett og galt. Han tror hunden forlot ham fordi han avslørte seg som et umoralsk menneske i en spesiell situasjon.

Mye handler om gode gjerninger i Carlos Sorins stille og vakre film. Menneskene kan ikke stikke fra hverandre i dette store landskapet; de er tvert imot nødt til å stille opp for hverandre, enten det gjelder å tilby skyss på landeveien eller å finne den eneste i mils omkrets som kan pynte ei kake.

Små ting hver for seg, men representative for en mentaliteten man savner i dagens urbane stresstilværelse.