Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Historieløst fra FrP

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TVANGSEKTESKAP: Tvangsekteskap er et grovt overgrep, og for Venstre er tvangsekteskap helt uakseptabelt. Frp blottlegger sin uvitenhet når Amundsen i Dagbladet 13/10 hevder at Venstre ikke ser på friheten til å gifte seg med hvem man vil som en universell rettighet. Selvfølgelig gjør vi det!Jeg har jobbet med temaet tvangsekteskap i mange år og kjenner mange jenter (og gutter) som har blitt utsatt for dette. Hovedpoenget med tiltak mot tvangsekteskap må være å redde disse unge menneskene. En aldersgrense kan føre til at vi straffer de vi vil hjelpe, ved at ofrene risikerer både å bli tvangsgiftet og så måtte flytte til land hvor kvinners rettigheter gjerne ikke står like sterkt som i Norge. Da slipper vi tvangsekteskap på norsk jord, men man redder ikke kvinnene.

FRPS ANGREP på Venstre er både kunnskapsløst og historieløst. Det var med en justisminister fra Venstre at tvangsekteskap ble gjort straffbart og like etterpå falt den første dommen mot en mann som hadde tvunget datteren sin til å gifte seg. Venstres justisminister satte handlingsplanen mot tvangsekteskap ut i live. Under samme periode klarte vi for første gang å redde jenter som skulle tvangsgiftes ut av fly på Gardermoen, og det var med en justisminister fra Venstre at de første jentene fikk ny identitet og beskyttede bosteder.

VENSTRE undrer seg over at kollektive virkemidler vurderes når innvandrerkvinner skal hjelpes. Kollektive virkemidler, som en aldergrense vil være, vil av natur ramme mange flere enn de man ønsker. Skal vi gjøre noe for å hindre tvangsekteskap, må vi heller satse på en rekke, treffsikre tiltak. I tillegg må vi ha et konstant fokus og en tydelig holdning som viser at tvangsekteskap ikke tolereres i Norge. Det skylder vi ofrene.