KOMMENTARER

Historien om en varslet pris

Favorittene gikk inn til seier i Brage-kappløpet.

FORHÅNDSFAVORITT: Brageprisen 2015 ble delt ut tirsdag på Dansens Hus i Oslo. Morten A. Strøksnes vant i sakprosa-kategorien.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FORHÅNDSFAVORITT: Brageprisen 2015 ble delt ut tirsdag på Dansens Hus i Oslo. Morten A. Strøksnes vant i sakprosa-kategorien. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Årets Bragepris-utdeling byr ikke verken på sensasjoner eller andre typer overraskelser. Uten å påberope meg å være noen litterær Snåsa-mann, må jeg si at jeg tippet vinnerne i tre av fire kategorier ti sekunder etter at nominasjonene ble kjent i begynnelsen av november.

Morten Strøksnes? «Havboka» er høstens store sakprosa-suksess; kritikerrost og bejublet langs hele vår langstrakte kyst. Ukentlig kommer meldinger om nye land som har tatt opsjon på oversettelse, seinest Kina.

At Lars Saabye Christensen får prisen for sin mest bejublede bok på flere år, «Magnet», kjennes mer enn rett og rimelig. Han er uten tvil en av sin generasjons mest fantasifulle og språklig sprelske romankunstnere. «Magnet» er en fabelaktig fortelling som bringer nye dimensjoner til forfatterskapet.

Når Kjell Ola Dahl ble nominert i den åpne klassen, som i år var viet kriminallitteratur, var det opplagt at han sto fram som en sterk kandidat.

Han har lenge vært kjent som en av de mest fornemme stilistene i bransjen. La oss håpe han med denne prisen lar alle ideer fare om at han skal slutte å skrive krim, slik han utbasunerte det i frustrasjon for noen år siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer