Historien om Magnar (74) og Oddny (71) kan vinne Folkets Amanda

Nå kan du være med og bestemme hvem som får prisen.

(Dagbladet): Etter ei uke med nettavstemning på Dagbladet.no er det klart hvilke fem filmer som er nominert til Folkets Amanda.

I likhet med de øvrige Amanda-prisene, som avgjøres av en fagjury, blir publikumsprisen delt ut under Amanda-showet på TV 2 neste lørdag.

I alt 25 norske filmer nådde i 2013 et besøkstall på minst 10 000 og kvalifiserte seg til avstemminga. Nå er de 25 redusert til fem, som får status som nominert:

• Crazykomedien «Kill Buljo 2» med Stig Frode Henriksens comeback som Jompa Tormann er nominert nummer 1.

• Den bevegende dokumentaren «Søsken til evig tid», om Magnar og Oddny som driver familiegården på samme måte som generasjoner har gjort før dem, er nominert nummer 2.

• Animasjonsfilmen «Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa», med de kjente Kjell Aukrust-figurene er nominert nummer 3.

• Ungdomsfilmen «Kule kidz gråter ikke», om fotballjenta som rammes av en alvorlig sykdom er nominert nummer 4.

• Actioneventyret «Gåten Ragnarok» med Pål Sverre Hagen, Nicolai Cleve Broch, Bjørn Sundquist og Sofia Helin i de mest sentrale rollene, er nominert nummer 5.

Du kan være med på å bestemme hvem som til slutt stikker av med den prestisjetunge prisen.

Fram til lørdag 16. august klokka 21.00 kan du stemme via skjemaet her - eller sende SMS til 2400 med kodeordet AMANDA og nummeret på filmen du vil stemme på (eksempel: AMANDA 1 til 2400). Det koster en krone å avgi stemme på SMS.

Tidligere mottakere av Folkets Amanda, som i år deles ut for åttende gang, er «Fritt vilt» (2007), «Kautokeino-opprøret» (2008), «Max Manus» (2009), «Engelen» (2010), «Trolljegeren» (2011) og «Hodejegerne» (2012).