Historien om Norge på TV

Barnedrap og svartedauden, erotikk og kjærlighet kommer på kloss hold når Karsten Alnæs på NRK1 blir Norges svar på David Attenborough som guide gjennom dramatiseringen av Alnæs' historiebøker om Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I åtte halvtimesprogram skal Karsten Alnæs med sin entusiasme og sitt engasjement være vår cicerone gjennom norgeshistorien. Han har selv skrevet manus og blir den bærende stemmen i programmene som produseres av Rubicon TV AS.

Programmene er basert på hans fem bøker, der den første kom i 1996, bøker som ble den største suksess noensinne innen historieformidling og som åpnet århundrenes hverdagshistorie for folk flest, mens det blant forskere fantes en ventet skepsis mot populariseringen.

Fire program er allerede innspilt og Karsten Alnæs og opptaksteamet fikk oppleve suksessen blant folk på nært hold på sine reiser i Norge.

Villig hjelp

- Vi ble mottatt som konger og prinsesser, det var bare unntaksvis at folk ikke kjente til bøkene. Vi ble bedt på kaffe og sveler, og overalt sto folk rede til å hjelpe oss, sier Karsten Alnæs, som så vidt er i gang med enda et stort historieprosjekt om Europas kulturhistorie der Norge hentet sine ideer.

- Det var det som var den opprinnelige og store drømmen, men jeg har ikke våget å realisere den før nå, sier Karsten Alnæs som først skal fullføre en roman. Han siste roman kom i 1994, året da Gyldendal-direktøren, Geir Mork, engasjerte ham som norgeshistoriens nye stemme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer