Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Oscar 2017

Historiens største Oscar-taper vant endelig pris - etter 21 forsøk

33 år etter første nominasjon fikk Kevin O'Connell sin første pris.

ENDELIG: 33 år etter sin første nominasjon, fikk Kevin O'Connell endelig sin Oscarstatuett i natt. Foto: NTB Scanpix
ENDELIG: 33 år etter sin første nominasjon, fikk Kevin O'Connell endelig sin Oscarstatuett i natt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet:) Ikke mindre enn 21 ganger er Kevin O'Connell nominert i kategorien Beste lydmiks. Hvilket har gitt han den ikke fullt så morsomme æren av å ha blitt nominert flest ganger uten å vinne.

Nå er de dårlige tider forbi. I natt vant han med filmen «Hacksaw Ridge».

Da filmen hadde premiere i Norge i desember, fikk den terningkast to av Dagbladets anmelder som mente filmen føltes som et besøk på slakterhuset.

OSCAR: Én etter én dukket glitrende stjerner opp på den røde løperen før nattens Oscar-utdeling. Noen av dem bar blå sløyfer, som et subtilt spark til den amerikanske presidenten. Video: CNN / POOL Vis mer

Prisverdig

Men det var ikke innholdet Kevin O'Connell fikk pris for.

Prisen for beste lydmiks deles ut til den beste eller mest velklingende lydmiksen, og ofte er det personen som har produsert lydmiksen for vinnerfilmen, som får den.

Det skjedde ikke i år, da «Moonlight», ikke uten dramatikk, stakk av med prisen for Beste film.

33 år uten pris

Det er ingen ukjent liste filmer Kevin O'Connell tidligere er nominert for. Filmer som «Top Gun», «A Few Good Men» and «Con Air», står blant bragdene hand, skriver The Independent.

UNNSKYLD: Her ber en ydmyk og Warren Beatty om unnskyldning for den gigantiske tabben, da «La la land» ble utropt som vinner av prisen for årets beste film istedenfor «Moonlight». Video: CNN Vis mer

Og vi må tilbake hele 33 år, til 1984, for å finne første gang han sto på nominasjonslista. Den gang for arbeidet med «Terms of Endearment».

Forrige gang navnet hans dukket opp i forbindelse med Oscarstatuetten, var i 2008. Den gang med filmen «Transformers».

I takketalen dedikerte han prisen til sin mamma, skriver The Washington Post.

SKANDALE: Under nattens Oscar-utdelig presterte Warren Beatty å utrope feil vinner av årets beste film. Ved en feil ble «La La Land» tildelt prisen som egentlig skulle gått til «Moonlight». Video: CNN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media