Historiens verste filmpar

Amidala og Anakin.

Har Pearl & Dean-leserne truffet blink med kåringen, eller er resultatet helt på jordet? Diskuter nedenfor!(Dagbladet.no): Publikumsavstemninger kan være nådeløse, og nå har leserne av filmsida Pearl & Dean avsagt sin dom over historiens minst overbevisende filmpar.

Den tvilsomme æren av å inneha førsteplassen blir Natalie Portman og Hayden Christensen til del, for rolletolkningene som henholdsvis senator Padmé Amidala og Anakin Skywalker/Darth Vader i «Star Wars kapittel II: Klonene angriper» (2002).

Det glatte lag

De tre nyeste Star Wars-filmene fikk helt fra «Den skjulte trussel» kritikk for stive replikker, og selve premisset for den videre handlingen i sagaen, kjærlighetsforholdet mellom Naboo-senator Amidala og den plagede jediridderen Anakin Skywalker, fikk det glatte lag av så vel kritikere som fans. Dermed har filmparet i manges øyne nå fått som fortjent.

Den ikke spesielt mye mer ærefulle andreplassen går imponerende nok til Jennifer Lopez og Ben Affleck i «Gigli» (2003) – som attpåtil ble innspilt mens de to var et par på ordentlig.

Affleck figurerer for øvrig på topp ti to ganger, etter at prestasjonen mot Kate Beckinsale i «Pearl Harbor» (2001) heller ikke fikk hormonene til å strømme hos Pearl & Dean-leserne.

Et annet forhenværende reelt par som kom med på lista, riktignok bare på niende plass, er Tom Cruise og Nicole Kidman, i den – etter hensikten – seksuelt ladde Kubrick-filmen «Eyes Wide Shut» (1999).

– For stive

IKKE AKKURAT GNISTER: Natalie Portman og Hayden Christensen, under lanseringen av «Star Wars kapittel III: Sithene tar hevn» i 2005. Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS/SCANPIX
IKKE AKKURAT GNISTER: Natalie Portman og Hayden Christensen, under lanseringen av «Star Wars kapittel III: Sithene tar hevn» i 2005. Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS/SCANPIX Vis mer

På tredjeplass finner vi Keira Knightley og Orlando Bloom, som ble funnet for stive i den første Pirates of the Caribbean-filmen «Den sorte perles forbannelse» (2005) for de 3000 leserne som avga stemme. De synes forholdet på lerretet blir spolert av for mye gammelmodig romantikk og «ikke nok begjær».

Madonna får heller ikke det beste skussmålet, med fjerde, sammen med Adriano Giannini, i «Swept Away». Mulig ektemann og regissør Guy Ritchie skulle tatt den mannlige hovedrollen selv?

Catherine Zeta-Jones og sir Sean Connerys prestasjon i luksustyvfilmen «Entrapment» (1999) tok femteplassen – muligens på grunn av den 39 år store aldersforskjellen.

Overraskende nok havnet Hugh Grant og Andie McDowell på sjette for «Fire bryllup og en gravferd» (1994), en film man skulle tro historien har fart mindre ille med.

Overbevisende homser

I nedre del av lista finner vi på niende Heath Ledger og Jake Gyllenhaal, som etter avstemningen å dømme var et svært så realistisk homsepar i «Brokeback Mountain» (2005); bare 5 prosent fant prestasjonen ikke overbevisende.

Bare 3 prosent syntes Leonardo DiCaprio og Kate Winslet var lite overbevisende i «Titanic» (1999).

FIASKO PÅ LERRETET, FIASKO PRIVAT: Paret Jennifer Lopez og Ben Affleck fotografert i 2002. Forlovelsen endte i januar 2004, og bare et halvt år seinere var J.Lo gift med Marc Anthony. Kanskje ikke så rart at det ikke fungerte på film heller?<br /><br />«Gigli» tok for øvrig hele seks priser under Golden Raspberry Awards 2004, blant annet for verste film, verste mannlige skuespiller (Affleck), verste kvinnelige skuespiller (Lopez) og verste filmpar (Affleck/Lopez).
– FUNKER IKKE: Ifølge Pearl & Deans lesere er Keira Knightley og Orlando Bloom lite overbevisende som filmpar. For gammelmodig romantikk og lite begjær, er dommen.