Historier med sjel

Ved å blande gammel soul med moderne livserfaring etablerer Anthony Hamilton seg som en glimrende historieforteller.

CD: Da Alicia Keys på oppfordring fra Dagbladet oppsummerte fjorårets plater, nevnte hun Anthony Hamiltons «Comin' From Where I'm From» som en av sine favorittskiver. Og Alicia vet hva hun snakker om, for med sin varme stemme og jordnære innlevelse har Anthony så absolutt grepet om hjerterøttene.

Faktisk er «Comin' From Where I'm From» Hamiltons fjerde album. Gjennom nittitallet var han så å si forfulgt av plateselskapsproblemer, og måtte se to av albumene sine forsvinne med ulike konkursbo. Til slutt fikk han napp hos So So Def, og labelboss Jermaine Dupri står selv for produksjonen på det hiphopinspirerte åpningssporet «Mama Knew Love» .

Som vi alle vet, gjør øvelse mester. På «Comin' From Where I'm From» skisserer Anthony opp livshistorier med bittersøt soulrealisme. Det amerikanske hverdagslivet er nemlig ikke så lett, verken i storbyen eller på landsbygda. For som han sier på tittelsporet: «Comin' from where I'm from / Sometimes I think I pray a little bit too much.»

På vakre «Lucille» forlates han av sin smått alkoholiserte kjæreste. På den glødende «Charlene» drar hun fordi han turnerer for mye.

Anthony beholder troverdigheten gjennom hele albumet. For selv om livet tidvis kan være en smule komplisert, går det bra så lenge man har en som ham til å viske seg i øret.