HISTORISK FUNN: Dr. Paul Booth fant ordet «fuck» i 700 år gammelt rettsdokument. Dette er et illustrasjonsbilde og har ingenting med saken å gjøre. Foto: Illustrasjonsfoto / Scanpix
HISTORISK FUNN: Dr. Paul Booth fant ordet «fuck» i 700 år gammelt rettsdokument. Dette er et illustrasjonsbilde og har ingenting med saken å gjøre. Foto: Illustrasjonsfoto / ScanpixVis mer

Historiker fant ordet «fuck» i rettsdokument fra 1300-tallet

Første registrerte bruk av f-ordet.

(Dagbladet): En britisk historiker mener han har funnet første registrerte bruk av ordet «fuck» i et rettsdokument fra 1300-tallet.

The Independent skriver at ordet har en tydelig seksuell betydning i dokumentet, og brukes til å omtale en mann med navnet Roger Fuckebythenavele i en rettsbok fra året 1310.

Det var Dr. Paul Booth, en tidligere foreleser i middelalderhistorie ved universitetet Keele, som helt tilfedig gjorde oppdagelsen i de 700 år gamle rettsdokumentene fra Chester County, skriver avisa.

Ved første øyekast tenkte Dr. Booth at dette måtte være en spøk fra domstolen sin side, helt til han oppdaget at navnet var nevnt hele tre ganger.

- Jeg tror faktisk at det er en tiltalt som er blitt gitt dette fornærmende kallenavnet, sier han til Mail Online.

Hvorfor den tiltalte blir kalt Roger Fuckebythenavele er ukjent, men eksperten har et par teorier.

- Enten referer de til en veldig uerfaren person som prøver å ha sex med en navle, eller så er det en ganske spesiell forklaring på det de har ment er en dum person, sier Dr. Booth til Mail Online.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram