Historisk dag

Gårsdagens uheldigste må vel ha vært alle de parene som har planlagt å gifte seg den 25. august neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For det skal på denne dagen godt gjøres ikke å komme litt i skyggen av et annet bryllup, det mellom kronprins Haakon og hans Mette-Marit.

Skavlan løp

Den kongelige forlovelsen satte naturlig nok sitt preg på hele mediedagen i går, og utløste formodentlig en kullkasting av helgeplanene i de fleste redaksjonene. På Marienlyst ble det sågar observert at Fredrik Skavlan løp i korridorene. Det skal visstnok aldri ha skjedd før.

Pressekonferansen var klokka 15 på Slottet, og både NRK1 og TV2 ryddet plass for ekstrasendinger. I mellomtida hadde nærradioer og riksdekkende kanaler vært spekket med hundrevis av enqujter, fra mannen i gata til folkets valgte på Stortinget. Det var en historisk dag i går, en dag da Norge plutselig kom litt på styr i førjulsstria.

«Eksklusivt»

Kai Sibbern hadde invitert biskopen som skal vie de to, Gunnar Stålsett, til en rolig og forstandig samtale i Dagsnytt Atten-studio på P2, før TV2-Nyhetene varslet om et «eksklusivt» intervju med de to fem minutter før Dagsrevyen begynte på nabokanalen. Men som ikke var mer eksklusivt enn at NRK også hadde gjort et liknende intervju.

Jeg synes i det hele tatt TV2-Nyhetene var skjemmet av et par markante ufinheter i går. Først av den eplekjekke reporter Øyvind Brigg som ikke syntes Mette-Marit utdypet svarene sine godt nok. Ærlig talt, det var da en pressekonferanse for noe så gledelig som sin egen forlovelse Mette-Marit deltok i, og ikke et tribunal for offentlig botsgang.

Takt og tone

Dernest av den kvinnelige reporteren som intervjuet de to «eksklusivt». I et forsøk på å få Mette-Marit til å snakke om sin fortid, innrømmet reporteren i sitt spørsmål selv å ha brukt narkotika. Igjen - ærlig talt, hvor tette i pappen tror enkelte TV2-reportere at kronprinsparet og vi seere er? Kåre Valebrokk bør i neste uke kurse utvalgte medarbeidere i elementær etikette, takt og tone.

For hva alle kunne se på TV i går, var et nydelig og forelsket par offentliggjøre sin forlovelse og indirekte erklære at kjærlighet og plikt lar seg forene. At mange eldre er bekymret for kongehusets framtid, bør man dessuten ta med ro. De eldre burde heller være bekymret for sin egen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer