Historisk glipp i «Kampen om tungtvannet»

Ford Mondeo og moderne mennesker i scenen fra 1938.

FEIL: TV-serien «Kampen om tungtvannet», som hadde premiere i går kveld, omhandler tungtvannsaksjonen ved Rjukan under andre verdenskrig. I én av scenene fant likevel oppmerksomme TV-seere en moderne bil og mennesker med moderne klær på seg. Foto: NRK
FEIL: TV-serien «Kampen om tungtvannet», som hadde premiere i går kveld, omhandler tungtvannsaksjonen ved Rjukan under andre verdenskrig. I én av scenene fant likevel oppmerksomme TV-seere en moderne bil og mennesker med moderne klær på seg. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Søndag kveld hadde NRKs nye dramaserie «Kampen om tungtvannet» premiere.

Serien omhandler aksjonen mot tungtvannsanlegget ved Rjukan under andre verdenskrig, som har blitt filmatisert to ganger tidligere: I Kirk Douglas-filmen «The Heroes of Telemark» fra 1965 og den norske «Kampen om tungtvannet» fra 1948.

Historisk glipp Den nye versjonen er det regissør Per-Olav Sørensen som står bak, og har til nå fått strålende anmeldelser.

• Les hva Dagbladets anmelder mener om serien her!

Men til tross for svært positive kritikere, har årvåkne TV-seere likevel funnet en historisk glipp allerede i første episode.

I én av scenene, som utspiller seg i 1938, kan man skimte en moderne bil til venstre i bildet. Man kan også se mennesker med moderne klær på seg.

- Henry Ford var riktignok begeistra for nazister. Men dette ble nokså malplassert, kommenterer journalist Arnstein Landsem i bilmagasinet Autofil når han får se bildet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.