<strong>SAMMEN IGJEN PÅ SCENEN:</strong>  Monty Python-gjengen gjenforenes med et show i Londen 1. juli. Det skal direkteoverføres på kino i Storbritannia, og vises på kino i Norge. Bak: Eric Idle. Foran fra venstre: Michael Palin, John Cleese, Graham Chapman, Terry Gilliam og Terry Jones.
SAMMEN IGJEN PÅ SCENEN: Monty Python-gjengen gjenforenes med et show i Londen 1. juli. Det skal direkteoverføres på kino i Storbritannia, og vises på kino i Norge. Bak: Eric Idle. Foran fra venstre: Michael Palin, John Cleese, Graham Chapman, Terry Gilliam og Terry Jones. Vis mer

Historisk Monty Python-show skal direkteoverføres

- Vi er veldig begeistret over at vi også får sjansen til å gå på trynet på tv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I høst kom nyheten om at de britiske herrene i komigruppa Monty Python skal gjenforenes ved å holde et stort show sammen.

1. juli i år er premieredatoen for da John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin og Terry Gilliam står på samme scene, og det skjer i London-arenaen O2.

Utsolgt De 20 000 første billettene ble revet vekk på 43,5 sekunder, ifølge BBC, og det ble i rekordfart bestemt at det skulle settes opp ekstrashow.

Disse ble også raskt utsolgt, og Dagbladet skrev i november at billettene som originalt hadde en pris på mellom 300-1600 kroner, lå ute for salg til hele 38 000 kroner.

Nå er det imidlertid klart at det er mulig å få med seg det historiske showet selv om man ikke var lynrask på bestillingslabben eller kan svi av ei drøy månedslønn på én billett.

Ifølge BBC skal det siste reunion-showet sendes live på tv. «Monty Python Live (Mostly)» vil vises på humorkanalen Gold den 20. juli, og vil samtidig markere avslutningen for hele reunion-begivenheten.

Showet skal vare i tre timer, og vil bli innledet av et live-backstage-program, skriver BBC.

- Vi er veldig begeistret over at vi ikke bare får muligheten til å gå på trynet på scenen, men også får sjansen til å gjøre det på tv, sier Python-medlem Eric Idle.

Her hjemme vil det også være mulig å få med seg det som skal være første gang på 40 år at de britiske mennene møtes på scenen.

I Oslo vil det direkteoverførte showet vises på Vika og Ringen kino, ifølge Oslo Kino, og det historiske humorshowet vil også vises i andre byer i Norge, blant annet i Trondheim og Bergen.

- Med galskap - Hva kunne vært finene på slutten av et langt liv i humorens tegn enn å få en sjanse til å gjenforenes med gamle kompiser og si farvel til alle våre fans gjennom et musikalt finaleshow med galskap, sier Idle.

Cleese, Gilliam, Idle, Jones og Palin skal framføre noen av sine mest kjente sketsjer på scena i den enorme London-arenaen.

Det siste gruppemedlemmet, Graham Chapman, døde i 1989.

<strong>40 ÅR ETTER:</strong>  Ifølge BBC er det første gang på 40 år at herrene som utgjør humor-gruppa Monty Python står sammen igjen på scenen. Her er Michael Palin, Eric Idle, Terry Jones, Terry Gilliam og John Cleese. Foto: REUTERS/Luke MacGregor
40 ÅR ETTER: Ifølge BBC er det første gang på 40 år at herrene som utgjør humor-gruppa Monty Python står sammen igjen på scenen. Her er Michael Palin, Eric Idle, Terry Jones, Terry Gilliam og John Cleese. Foto: REUTERS/Luke MacGregor Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer