Historisk nedtur

Lei skjebne for en av verdenshistoriens mest legendariske reiseskrøner.

SKUFFER: Italienske Lorenzo Richelmy spiller Marco Polo i en serie som desverre aldri får kildematerialet til å puste. Foto: Netflix
SKUFFER: Italienske Lorenzo Richelmy spiller Marco Polo i en serie som desverre aldri får kildematerialet til å puste. Foto: Netflix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da Marco Polo kom tilbake til Venezia etter 24 år på reisefot og begynte å fortelle historier, fikk han fort tilnavnet «Marco il Millione». Det kan ha vært en referanse til rikdommen han brakte med seg hjem, men flere historikere mener at det mest sannsynlig er på grunn av at Polo var stor i kjeften og hadde en hang til overdrivelse.

Der ligger kanskje noe av grunnen til at beretningen om Polos reise til østen kjapt fikk egne bein å gå på. Selv om den gir et heller tvilsomt bilde av datidens Kina, og noen har landet på at han umulig kan ha besøkt hoffet til Kublai Khan, var det en god fortelling.

Det er derfor en nedtur at Netflix-serien «Marco Polo» på mange måter er så reservert, så holdt, i sin skildring av Mongolia og Kina på 1200-tallet, av intrigene i hoffet og haremene (enhver seriepremiere med respekt for seg selv MÅ innom et bordell eller en strippeklubb fort som faen) og av den sagnomsuste langtveisfareren.

Javel, så kan en uforholdsmessig høy del av seriens karakterer kampsport - men bortsett fra det langt mellom de store sprangene. Det du sitter igjen med er en pen liten haug realpolitiske intriger og et og annet personlig drama som ikke er i nærheten av å nå kokepunktet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer