Historisk skilsmisse

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Med Dagsavisens løsrivelse fra A-presse-konsernet er norsk presse, bortsett fra et par menighetslapper, endelig skilt fra partiene for godt også økonomisk. Slik er dette en historisk skilsmisse. Nå kan avisa heise flagget fritt og rent, og for det demokratiske Norge er det grunn til å ønske lykke til.

Skilsmissen fra A-pressen har også endelig gjort det helt klart hvilken mediekultur konsernet vil dyrke. Den er nå helkommersiell, etter at den ble kvitt de store moralske ubehagelighetene: Dagsavisen, Fremtiden i Drammen, Bergensavisen og Rogalands Avis. En konsernmodell der de svake får bidrag fra de sterke gjelder ikke i A-pressen. Det er derfor ansvarlig redaktør Steinar Hansson kaller tryggheten i konsernet for en falsk trygghet. For hans avis er det like greit å hoppe uten sikkerhetsnett, for den hadde ikke noe fra før heller. Hvordan det går med de tre andre avisene som må ut og søke nye eiere, er helt uvisst. Antakelig vil de få svært store problemer med å få hjelp også utenfor konsernet.

A-pressen er altså blitt et helkommersielt foretakende på linje med Orkla og andre i medieindustrien. Konsernsjef Alf Hildrum har for lengst begynt å kjøpe opp også borgerlige aviser og legger seg på samme linje som Orkla Media: Her skal bare medieforetak som tjener penger, ha livets rett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer