Historisk sus i flau vind

Grusomme inkvisitorer, sjørveraktige korsarer og heltemodige maurere fra 1500-tallets Spania.

OPPFØLGER: Ildefonso Falcones er ute med en ny historisk roman. Her signerer han bøker og møter en norsk leser, i forbindelse med norgeslanseringen av suksessboka «Havets katerdral». Foto: SIV JOHANNE SEGLEM/ Dagbladet
OPPFØLGER: Ildefonso Falcones er ute med en ny historisk roman. Her signerer han bøker og møter en norsk leser, i forbindelse med norgeslanseringen av suksessboka «Havets katerdral». Foto: SIV JOHANNE SEGLEM/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ANMELDELSE: I 2009 var det fire hundre år siden den mauriske befolkningen i Andalusia ble utvist fra Spania, etter å ha vært i landet siden syvhundretallet. Da hadde maurerne, eller moriskene som de tvangskristne muslimene ble kalt, gjennomlevd et halvt århundre med undertrykkelse, overgrep, massedrap.

Det er disse femti årene Falcones dekker i den nesten tusen siders lange romanen «Fatimas hånd».

Profetens sabel Hovedpersonen er unge Hernando. I 1568 er han med på moriskenes opprør mot de kristne, som kom til å bli opptakten til en blodig religonskrig. Til tross for sitt heltemot blir Hernando hundset av sine egne. Han ble unnfanget da hans mor ble voldtatt ev sognepresten i den lille landsbyen Juviles, og Hernando blir derfor ansett som halvt kristen.

Denne splittelsen kommer til å prege hans dramatiske liv. Utstyrt med en krumsabel som skal ha tilhørt Profeten selv, kjemper han for en forening av de to religionene. Blant annet gjennom oversettelsen av et hemmelig evangelium som skal ha blitt skrevet av apostelen Barnabas, og som viser at kristendommen og islam har samme røtter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer