EVENTYRLIG: «Track of Horns» viser Tori Wrånes’ ambisjon og eventyrlighet som kunstner til fulle. Videoen tar utgangspunkt i en performance i et skitrekk i Italia, og inkluderer troll med blåseinstrumenter og kyr med bjeller stemt etter tolvtoneskalaen, og Wrånes selv hengende og syngende i et tre. Foto: Jochen Unterhofer
EVENTYRLIG: «Track of Horns» viser Tori Wrånes’ ambisjon og eventyrlighet som kunstner til fulle. Videoen tar utgangspunkt i en performance i et skitrekk i Italia, og inkluderer troll med blåseinstrumenter og kyr med bjeller stemt etter tolvtoneskalaen, og Wrånes selv hengende og syngende i et tre. Foto: Jochen UnterhoferVis mer

Arkitektur og kunst:

Hit kan du dra for å boltre deg i spektakulær og opplevelsesfylt kunst

Tori Wrånes har gjort Museet for samtidskunst til buken på et pustende dyr, mens Carsten Höller har omdøpt Henie Onstad Kunstsenter til et sanatorium.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Henie Onstad Kunstsenter er omdannet til helbredsinstitusjon, og Museet for samtidskunst har blitt til buken til et pustende dyr, i to av de mest spektakulære og totalomsluttende utstillingene i Norge på lang tid.

På Høvikodden har den belgiske, internasjonalt kjente kunstneren Carsten Höller endevendt hele kunstsenteret, og offisielt omdøpt det til sanatorium – til og med logoen er for anledningen omformet.

Og på Museet for samtidskunst, i det som er den aller siste utstillingen noensinne i bygget på Bankplassen, har Tori Wrånes dekket gulv og vegger i hele førsteetasjen med brun filt, og befolket de skumringsmørke salene, der lyset «puster» sakte av og på, med absurde vesener og eventyr, i en utstilling som oppsummerer et av de mest bemerkelsesverdige kunstnerskapene i Norge akkurat nå.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn