Norgesferie:

Hit kan du dra på festival i sommer

Mange av de største festivalene er kanskje avlyst, men det er fortsatt muligheter for den som ønsker seg festivalopplevelser i sommer. Dagbladet gir deg hele oversikten.

SNART TILBAKE: Alan Walker er bekreftet til Findings-festivalen i september, som fortsatt er planlagt gjennomført. Her spiller verdensstjerna på Coachella i USA i 2018. Foto: AFP / NTB.
SNART TILBAKE: Alan Walker er bekreftet til Findings-festivalen i september, som fortsatt er planlagt gjennomført. Her spiller verdensstjerna på Coachella i USA i 2018. Foto: AFP / NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Arrangører og håpefulle festivalgjengere landet rundt hadde lenge sett fram til sommeren 2021, da man lenge trodde at ting ville være tilbake til «normalen». Våren har imidlertid bydd på et ras av avlyste festivaler, og flere av de største har meldt avbud for i år.

Festivaler som Øya, Slottsfjell og Palmesus har for lengst meldt at det ikke vil være mulig å gjennomføre arrangementene deres i år på grunn av usikkerheten rundt coronapandemien, og at de først vil være tilbake i 2022. Samtidig øynes det håp for de mindre og smalere festivalene, flere av dem nye av året.

Dagbladet har undersøkt hvilke festivaler sommeren har i vente. Hele oversikten ser du lenger ned i saken.

Bergen med flere nyvinninger

Bergenserne har mye å glede seg til de kommende ukene, da byen får hele to nye nisjefestivaler i juni, ifølge Bergensavisen. Først ut er dansemusikk-festivalen Hot! Hot! Hot!, som tidligere var vært et klubbkonsept i byen, og som har blitt arrangert én gang tidligere, i august i fjor.

Den etterfølges av rapfestivalen Ruller Hardt fra 23-26. juni, hvor artister som Spellemann-vinner Musti, KingSkurkOne og Dårlig Vane, som vant Årets Urørt i 2017, vil innta scenen. Dagen etter, 27. juni, går den splitter nye indiefestivalen 12 Grader og Regn av stabelen, som har sikret seg navn som Niilas og Sassy009 til programmet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.