Hitchcock i pakke

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ingen tvil, Alfred Hitchcock (1899- 1980) var en av verdens mest toneangivende regissører. Det er denne pakka et glimrende eksempel på, selv om den ikke er helt perfekt, verken innholdsmessig eller teknisk. Det siste først: Alle filmene ble i sin tid skutt i forskjellige bredfilmformater, men ikke alle presenteres slik her. Det er uklokt av Universal.

Og innholdet? Fra det geniale til det middelmådige. Mens «Vertigo», «Fuglene» og «Frenzy» absolutt fortjener et klassiker-stempel, hører ikke «Marnie», «Torn Curtain», «Topaz» og «Arven» til mesterens mest minneverdige. En annen ting som gjør at denne pakken fortjener så høyt terningkast, er tilleggsmaterialet. Alle diskene kommer med grundige dokumentarer. Noen har også utelatte scener, alternative slutter osv. Akkurat det er både interessant, siden Hitchcock var svært nøye med å ikke ta alternative tagninger. Skrekkmesteren var redd for at en produsent skulle komme inn klippe om hans filmer.

Universal ga tidligere i år ut en tilsvarende boks med «Sabotør», «I tvilens skygge», «Repet», «Vindu mot bakgården», «Men- hvem myrdet Harry?», «Mannen som visste for mye» og «Psycho». En soleklar sekser. Her får du langt flere mesterverk for samme pris (ca. 800,-). Så valget burde være enkelt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer