Hitchhiker i Hollywood

Avdøde Douglas Adams' drøm blir virkelighet - kultromanene blir storfilm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«The Hitchhiker's Guide to the Galaxy» blir Hollywood-film, melder BBC. Austin Powers-regissør Jan Roach skal regissere filmen. Douglas Adams' uferdige manuskript blir fullført av Karey Kirkpatrick som lagde manus til filmen Chicken Run.

Adams forsøkte i årevis å få Hollywood til å tenne på ideen om å lage film av kultromanene. Etter å ha stanget hodet i veggen gang på gang, var han på slutten svært kynisk innstilt til prosjektet. Han døde plutselig av hjerteinfarkt i fjor sommer - 49 år gammel.

Hitchhiker's startet som hørespill på BBCs radio 4 i mars 1978. Seinere skrev Adams en rekke bestselgende romaner om engelskmannen Arthur Dent som fikk bli med på tur i universet med utenomjordiske vesener. Han var eneste overlevende etter at jorda ble utslettet for å gi plass til en intergalaktisk motorvei.

Den uferdige sjette boka - «A Salmon of Doubt» - som ble utgitt i mai i år, inneholder flere morsomme anekdoter om Adams' forsøk på å selge Hitchhiker til Hollywood.

<B>PÅ OSLO-BESØK: Science fiction-forfatteren Douglas Adams signerer i Tanums bokhandel i Karl Johansgate sommeren 1998.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer