Hitlers brev blir bok

Fikk kjærlighetsbrev fra en liten jente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Et kjærlighetsbrev fra en liten jente. Klager over hvor hardt det var å få endene til å møtes. Bønner om å utvise jødene. Noen få jøder og Jehovas vitner tigget ham om å spare deres kjære.

Nå er tyskernes egne brev til Hitler for første gang kommet på trykk i bokform.

Den tyske historikeren Henrik Eberle bladde seg gjennom rundt 20.000 brev til Hitler, ført i pennen mellom 1925 og 1945, for å sette sammen boken «Briefe an Hitler» - brev til Hitler. Han fant brevene i statsarkiver i Moskva, der de har ligget bortgjemt siden 1952.

Brevene ble i sin tid sortert av Hitlers nære medarbeidere som ønsket å holde Hitler informert om det politiske klimaet blant folket. Eberle, som foreleser i historie ved et tysk universitet, sier at Hitler lot sin politikk bli sterkt påvirket av dette frem til 1935 eller 1936.

Boken, som ble presentert under bokmessen i Frankfurt denne uken, viser hvordan tyskerne i økende grad stolte på Hitler utover på 1930-tallet, og ønsket seg en diktator. Eberle håper boken, som foreløpig bare er tilgjengelig på tysk, vil tjene som advarsel mot blind tro på politikere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer